Yoga_Online

ЗАМЪРСЕНИЯТ ВЪЗДУХ В ГРАДОВЕТЕ – НАЙ-СИЛНОТО ПСИХОТРОННО ОРЪЖИЕ

Не вярвам в психотронните оръжия. Поне не в тия, които ни описва конспиративистката литература.

Няма да обяснявам в детайли защо. Вярвам във въздействието на мисълта и на въздействията върху мисълта. Убедена съм, че мисълта е велика сила и че твори чудеса. Нашата цивилизация, с всичките ѝ постижения, е един прекрасен материален израз на силата на мисълта. Електричеството върши чудеса – то готви, чисти, пере, задвижва превозни средства, топли, охлажда. Електричеството върши всичко, което върши и вълшебната пръчица от детските приказки. Електричеството, също така, ни свързва – особено посредством Интернет. Разбира се, доста хора приемат всичко това за даденост, дори мнозина от нас си позволяват да бъдат убедени, че „технологиите и техническият прогрес стопират развитието на Духа“. Не мога да ги мисля! Това са хора, които нямат абсолютно никаква представа за собствената си реалност. Но да премина на темата.

 

Все пак, отново ще нахвърля няколко щрихи за електричеството и изобщо за ЕНЕРГИЯТА – тя е свързана с тези „психотронни оръжия“, които смятам да оборя в настоящата публикация, за да продължа с истинските и да ги обясня донякъде.

 

Ето как стоят нещата: в момента в света ни се водят жестоки войни, точно на местата, от които може да се добива най-много нефт. Тези войни вече заплашват целия свят. Знаем, че засега НЕФТЪТ е един от основните източници ЕНЕРГИЯ за човечеството. За това е борбата за нефт. Ако тези ръководители на света, които правят войните за нефта, разполагаха с митичните психотронни оръжия – нищо нямаше да им коства да облъчат целите държави, в които има нефт, и с които те воюват – и да си вземат по живо - по здраво нефта. Да, ама явно нямат такива оръжия – никой не иска да си даде даром природните ресурси. И, ето ти – война!

 

Какво е това митично „психотронно оръжие“, което ни описват езотеричната и фантастичната литература? Най-общо – това са устройства, които генерират вълни с определена честота. Тази честота въздействала на човешката психика по начин, по който въздействат определени звукови вълни на делфините и на китовете. Твърди се, че масовите самоубийства на тези наши Братя по планета – делфини и китове – се предизвиквали именно от някакви специфични звуци. Звуци, със специфична дължина на вълната, които карали групи от китове и делфини да „загубват ума си“, да се втурват заедно към плитчини и там да намират смъртта си.

 

При хората – тези митични генератори на определени вълни, правели по поръчка човешкия УМ - вял, или стресиран, или потиснат, или агресивен – каквото си поръчате!

 

Видите ли, властимащите облъчвали постоянно хорицата с такива видове вълни – и затова държали подчинени милиардите хора…

 

Личното ми мнение и дори убеждение по въпроса, е че това са си параноични налудности в чист вид.

 

Защото реалността е доста по-фантастична и неочаквана – както винаги!

 

А реалността ни е свързана с КИСЛОРОДА!

 

Преди да продължа, моля да се има предвид, че всичко това са мои хипотези, които просто споделям, без всякакви претенции. Също така, държа да подчертая, че е възможно да го има и това митично психотронно оръжие (в което и аз вярвах в пред-пубертетските си години, впрочем), но просто субективното ми възприятие на този етап го отхвърля, като напълно несъстоятелно и нерентабилно в земни условия. Да, точно това пише: НЕРЕНТАБИЛНО. По-долу ще обясня защо, евентуално.

 

Реалността ни, освен с КИСЛОРОДА, е неотменно свързана и с ДИШАНЕТО. И, реално, възприемаме дишането като един от най-честите и неотменими физиологични процеси. Но, всъщност, точно защото то е такъв ФУНДАМЕНТАЛЕН ПРОЦЕС – не му обръщаме внимание. Не го учим в детската градина и в началното училище. Там учим например, че през есента листата стават жълти, а през пролетта – зелени. Но за ДИШАНЕТО – нито дума! Също така – там правим всякакви упражнения на тялото, както и упражнения в рисуване, моделиране, пеене и пр. Но никога не се упражняваме в „простото“ ДИШАНЕ.

 

В Йога дишането е основата на всичко – това не е случайно. Но, за съжаление, Йога не се учи в училище.

 

Не искам да навлизам в конспиративистки тон, и да пиша, че никой няма интерес хората да дишат правилно и да владеят науката за дишането, защото е много по-лесно, ако човек се потисне, да отиде в аптеката и да си купи „успокоително хапче“. Това хапче в наши дни замества например 15 минути дълбоко и бавно дишане.

 

Защото, състоянието на психиката ни, както и пряко свързаното с нея състояние на ендокринната ни система и на вътрешния ни хормонален баланс, е свързано с адекватния приток на КИСЛОРОД към нашите клетки, тъкани и органи.

 

КИСЛОРОДЪТ, освен това, но не на последно място, е основният източник на ЕНЕРГИЯ за биологичния организъм на човека…

 

Малко общи данни за КИСЛОРОДА. Който ги знае и помни от гимназията , да ги прескочи.

 

Кислородът е химичен елемент със символ O и атомен номер 8.

 

Той е силно реактивоспособен елемент, с неметален характер и добър окислител, който лесно образува съединения (особено оксиди) с повечето елементи. Фотосинтезата освобождава кислород. Дишането консумира кислород.

 

КИСЛОРОДЪТ е бил открит по едно и също време и независимо от двама учени - Карл Вилхелм Шееле, в Упсала, през 1773 година (или по-рано), и Джоузеф Пристли в Уилтшир, през 1774 г., но на Пристли често се дава приоритет, защото работата му е публикувана първа.

 

Името на КИСЛОРОДА е въведено през 1777 г. от Антоан Лавоазие, чиито експерименти с кислорода помагат за дискредитиране на популярната тогава „флогистон теория“ на горенето и корозията. Името му произлиза от гръцките корени ὀξύς oxys, "киселина", буквално "остър", позовавайки се на киселия вкус на киселините и -γενής -genes, "пораждащ, произвеждащ", буквално "раждащ киселина, пораждащ острота", защото в момента, в който са избирали името на кислорода, се е смятало погрешно, че всички киселини имат задължително кислород в състава си.

 

КИСЛОРОДЪТ набавя енергия на всяка една част от тялото, за да може тя да съществува и да извършва своите процеси. Той набавя тази енергия, чрез процеса ОКИСЛИТЕЛНО ФОСФОРИЛИРАНЕ, при който процес, благодарение на наличието на КИСЛОРОД, се синтезират молекулите-енергоносители в организма – АДЕНОЗИНТРИФОСФАТ (АТФ). Получената енергия може да се използва от организма, само когато е правилно дозирана и превърната в енергия на макроергичните връзки в молекулата на АТФ. В противен случай клетката ще се взриви, тъй като неправилно дозираната енергия и в неправилна форма не може да бъде правилно усвоена от клетките. Когато приемаме храна, ние използваме енергията на химичните връзки на молекулите на веществата, които приемаме, и тази енергия, впоследствие вече се преобразува в енергия на макроергичните връзки на АТФ, която вече, правилно дозирана и в подходяща форма, се използва от клетките.

 

Най-схематично представено – еритроцитите (червените кръвни телца) са тези клетки в кръвта ни, които хващат  кислорода от външната среда и го доставят на всички други клетки в организма ни. По-конкретно – еритроцитите съдържат хемоглобин – това е агентът, който се свързва с кислорода. Колкото по-малко свободен хемоглобин, толкова по-малко кислород към клетките.

 

Природата или Висшата Сила, или Бог, или РАЗУМЪТ, или както и да наречем това „нещо“, се е погрижило всичко да става по определен РЕД – така че всяко живо същество на планетата ни да получава ТОЧНАТА ДОЗА КИСЛОРОД, която е необходима за неговото правилно и оптимално функциониране.

 

Но по една или друга причина, ние, хората, сме създали огромни градове, покрити със
СПЕЦИФИЧНИ ВЪЗДУШНИ ПОХЛУПАЦИ – СЪДЪРЖАЩИ НАЙ-РАЗЛИЧНИ ВЕЩЕСТВА.
ВЕЩЕСТВА, КОИТО СЕ КОНКУРИРАТ С КИСЛОРОДА, КОИТО НАМАЛЯВАТ КИСЛОРОДА, И
ВОДЯТ ДО ТАМ, ЧЕ ПРЕБИВАВАЩИТЕ ПОД ТОЗИ ВЪЗДУШЕН ПОХЛУПАК НЕ ПОЛУЧАВАТ СВОЯТА ПРИРОДНА И ОПТИМАЛНА ДОЗА КИСЛОРОД. ПОЛУЧАВАТ ПО-МАЛКА ДОЗА…

 

Един пример какво се получава, когато човек вдишва излишни вещества, които се конкурират с кислорода, е този с тютюнопушенето. При тютюнопушене (и всякакво друго пушене) хемоглобинът на еритроцитите бива блокиран в много трайно съединение, наречено карбаминохемоглобин. При блокирането на хемоглобина в това съединение, се разрушава стената на еритроцитите, което е процесът хемолиза – еритроцитите се унищожават. Същото явление се наблюдава и когато в кръвта попадне концентрирана змийска отрова, както и при високи нива на алкохол в кръвта (над няколко промила настъпва хемолиза – унищожение на еритроцитите). Т.е. най-общо казано: намаляват еритроцитите, което намалява и притока на кислород до  всяка една клетка. Което пък води до намаляване на енергията на организма, и разбира се – до възникване на проблеми и болести.

 

Известно е също, че МОЗЪКЪТ, ЧЕРНИЯ ДРОБ и БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ на човека СА НАЙ-ЧУВСТВИТЕЛНИ ПРИ НАМАЛЯВАНЕТО НА ПРИТОКА НА КИСЛОРОД КЪМ ТЯХ. МОЗЪКЪТ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ БЕЗ КИСЛОРОД САМО НЯКОЛКО МИНУТИ.

 

Разбира се, когато живеем в голям град, когато прекарваме по-голямата част от живота си под неговия ВЪЗДУШЕН ПОХЛУПАК – дори да не пушим и да не пием – ние все пак вдишваме въздух, който съдържа частици, които се конкурират с кислорода. И дори да сме пълни въздържатели – пак често може да страдаме от липса на енергия. От там – да започнем да развиваме различни депресии и други психични проблеми, дължащи се, най-общо, на ниската енергия. Често може да се чувстваме потиснати, уморени, лесно да се изморяваме и, казано по народому – да нямаме ищах за нищо. Разбира се, за това обвиняваме самото ни съвремие – стрес, борба за оцеляване, борба за по-добър живот, борба за какво ли не… А всъщност, много е вероятно главният причиител на тези неща да е просто

 

ПО-НИСКАТА ДОЗА КИСЛОРОД.

 

Не е случайно, че когато отидем „сред природата“, започваме бързо да се чувстваме напълно обновени и заредени с енергия. Това не е само, защото сме сменили обичайната си среда или защото гледаме разни природи красоти и слушаме разни природи звуци. Това се дължи до голяма степен и на доброто съдържание на КИСЛОРОД в тамошния въздух. Не се дължи на това, че обикновено там не сме а работа – само си мислим, че на това се дължи.

 

Има един интересен феномен, свързан с липсата на кислород в големия град и липсата му на голяма надморска височина (в планините). Колкото по-нависоко се качваме, толкова повече кислородът се разрежда – тъй като растенията са неговите основни производители и е логично той да е най-концентриран близо до земната повърхност. Образно казано – кислородът е по-концентриран в равнините и долините, и по-разреден високо в планините.

 

Но когато човек пребивава в планината – там по компенсаторен път му се увеличава броят на еритроцитите в кръвта. Организмът започва да произвежда повече еритроцити – и човек пак си взема своята нормална доза кислород. Дори някои спортисти практикуват именно пребиваване в планинска среда – за да си увеличат броя на еритроцитите, което води след себе си куп плюсове и ползи в спорта (и не само).

 

Но такова нещо не се наблюдава при престой в голям град – първо, защото там си има достатъчно кислород; и второ – защото кислородът в големия град е примесен с безброй други вещества – които предизвикват разрушаването на еритроцитите (или блокирането на хемоглобина, както е обяснено по-горе).

 

Колкото по-бавно и дълбоко диша човек, толкова повече кислород навлиза в белите му дробове. Затова, ако всеки, който живее в град, се е научил да диша постоянно бавно и дълбоко - или поне през голяма част от времето си, - то тогава до голяма степен човекът ще компенсира тази по-ниска доза кислород, която си взема всеки ден, посредством своето „стандартно“ дишане под „похлупака на града“.

 

Факт е обаче, че повечето хора не се замислят за дишането си - дишат, както им дойде. А също така – не са и обучени от малки за важността на този процес и за минусите от неговото неглижиране.

 

Факт е също, че голям процент от човешкото население на Земята, и особено от неговата цивилизована част – живее в големите градове.

 

Факт е, и че мнозина от нас обвиняват за лошото си състояние своя шеф, своята държава, властта, своята скучна и нископлатена работа, своите неудачи с противния пол, ОБВИНЯВАМЕ ДОРИ ПСИХОТРОННИТЕ ОРЪЖИЯ – и какво ли още не! Но рядко се сещаме, че „виновен“ за това може да е просто въздухът, който дишаме. Както и нашето невежество по отношение на този свещен процес – ДИШАНЕТО.

 

Разбира се, тук е мястото да спомена великата мисъл на Парацелз –

 

ДОЗАТА ПРАВИ ОТРОВАТА.

 

DOSIS FACIT VENENUM.

 

Едно и също вещество – в една доза е лекарство, в друга доза не влияе изобщо на организма, в трета доза – то става отрова.

 

Ниски дози  КИСЛОРОД. Кислородът, когато е в по-ниска от природно определената ни доза – ни прави вяли, пасивни, нискоенергични, и търсещи всякакви стимулатори, за да можем да си вършим поне задължителната работа. Прави ни, най-общо – НЕЩАСТНИ. И, да, като ни кара да вземаме всякакви стимулатори и лекарства, които да ни подобрят състоянието на психиката – тази НИСКА ДОЗА КИСЛОРОД може да ни направи и много агресивни (най-вече към себе си и близките си).

 

Леко завишени дози КИСЛОРОД – водят до еуфория. Еуфорията е рядко явление в нашето общество – поради гореописаните причини.

 

Прекалено високи дози КИСЛОРОД – са вредни и дори несъвместими с живота.

 

И за край – за какво му е на някого да произвежда разни машини, които да генерират вълни, влияещи на човешката психика и правещи хората инертни, неспособни да наложат волята си, потиснати и нещастни? Достатъчно е просто да настани повечето хора в големите градове – и те си стават такива, поради въздушния похлупак. Твърде скъпо и икономически неизгодно е да се произвеждат такъв вид генератори, както и да се подържат, и всичко останало. Хората, така или иначе, са подложени на такъв вид влияние от по-ниската доза кислород, която вземат. Ето защо, смятам, че митичните психотронни оръжия са ужасяващо нерентабилно нещо…

 

И, все пак, за да не завършвам с лошо – мисля, че не е случайно ЧИСЛОТО НА КИСЛОРОДА в Менделеевата таблица. То е ОСЕМ. 8. Дали това не ни напомня за Акаша? За Свещеното Пространство, чийто човешки символ също е ОСЕМ. А легналата осмица – е приета от хората за знак на БЕЗКРАЙНОСТТА.

 

Буквата на КИСЛОРОДА – също е свързана с БЕЗКРАЙНОСТТА – БУКВАТА „О“. Като Пръстен, като Уроборус – змията, захапала опашката си.


И последно - дали е случайно, че народите, които живеят нависоко, са доста по-свободолюбиви, доста по-силни и доста по-трудни за подчиняване от тези, които живеят в равнината - поне така ни казва историята...

 

 

Автор: Соня Петрова – Аеиа

 

Публикувано на 23 октомври 2015 г.

 

 

 ...