Yoga_Online

ИНФОРМАЦИЯТА - СЪВРЕМЕННИТЕ РОБСКИ ВЕРИГИ? ИЛИ ЗА ШЕСТАТА РАСА

Преди повече от десет години във „Вселената в орехова черупка” лукасовият професор Стивън Хокинг, уж между другото, споменаваше по колко книги ще се издават всеки ден по наше време, т.е. днес.

Количеството беше необозримо! Това отдавна не е тайна или нещо ново за никого. Смисълът и контекстът на това споменаване беше да се посочи и по възможност – определи – главоломното увеличаване на информацията, и как става все по-невъзможно и по-невъзможно един човек да успее да „обхване” цялата информация, свързана дори само с неговата област на професионално действие. (Или каквото и да е лично действие).

В тази връзка, понеже отдавна разглеждам странния феномен, че днес в цивилизованите общества вече няма гонени от властта учени, творци, и че всеки може да си говори, пише, рисува, снима, композира и т.н. всичко, каквото си иска; та, в тази връзка, постоянно стигам до едно и също „нещо”. Не казвам „извод”, защото това са си само мимолетни мисли, и извод звучи твърде обвързващо и ненужно сериозно.


Стигам до „прозрението”, че днес няма нужда да се изгаря демонстративно цялото творчество на даден творец – учен, писател, художник и пр. – не само, защото самото „горене” вече е несъстоятелно, поради безбройните електронни носители, софтуер и сателити, а и защото самото „КОЛИЧЕСТВО ИНФОРМАЦИЯ” е такова, че то самото стопира и не дава възможност на отделния човек да се запознае с него.


Огромното количество „информация” един вид, подпомага властта.


Защо я подпомага ли?


Защото е видно, че властта в цивилизованата част на света е една и съща от поне 300 години. Т.е. информацията и научно-техническият прогрес не са помогнали на никого да „смени властта” – грубо казано. Мислим, че сме свободни, но всъщност не сме. Достатъчно е да се опитаме да „вземем властта” – моментално ще има отпор! И то сериозен. На живот и смърт. Вече не е от значение, дали хората са просветени, т.е. дали са грамотни и знаещи – защото никой вече не може да бъде енциклопедист. И съответно – глобалист. И дали знаеш, че структурата на системата е порочна, или не знаеш – е все едно. Системта си действа – и това е. Всички сме, пак грубо – „коне с капаци” – огромната „ИНФОРМАЦИЯ-ВЛАСТ” не ти дава да бъдеш нещо друго. Разбира се, глупаво е да се хвърлят обвинения към нещо „безлично”, а и към „личности” – също. Това, което пиша не е обвинение – просто опит за обяснение на „наложената” ни действителност.  Без претенции за меродавност или каквото и да е друго.


И личният ми, все пак, извод, от медитациите на тази тема: за да сме в крак с количеството „информация-власт”, т.е. за да спре информацията да служи на властта, а да започне да се ползва ефективно от всички човешки и други същества, са ни необходими напълно нови средства за възприятие и за анализ на постъпилата информация. Възможно е хора, развили тези нови, вярвам, заложени у всеки, способности, да са тази, така очаквана и лелеяна „шеста раса”. Всичко е възможно!

...

 

Автор: Соня Петрова - Аеиа

19.02.2014г.

 


 

 

ТАРО-ОРАКУЛ НА АШРАМА – ПОЛУЧИ ПРЕДСКАЗАНИЕ! (линк)


 

 


 

Йога ЗА ОТСЛАБВАНЕ – УРОЦИ ПО СКАЙП (линк)
.
..