Yoga_Online

ЗДРАВО СТЪПИЛ НА ЗЕМЯТА? - НЯМА ТАКОВА НЕЩО!

Самият израз всъщност е пълна лъжа! Която, по неизвестни причини, е приета за истина. И не само това

– когато кажем за някого, че е „здраво стъпил на земята”, ние си представяме човек, който мисли реалистично, не се отвлича от глупости и абсурди, и винаги действа по най-правилния и полезен начин.

Добре! Да приемем, че наистина има такъв човек – здраво стъпил на земята.

Обаче, науката ни казва, че ние можем да стъпваме на Земята, само защото самата Тя! Тя! Земята! Тя ни привлича, посредством своята ГРАВИТАЦИЯ.


Аз, колкото и да искам да стъпвам на нея – здраво или слабо – аз не мога да стъпя, ако ТЯ! ТЯ! ТЯ не ми го позволи.


Ако Земята, макар и за миг, откаже „да излъчва” гравитация – то и най-здраво стъпилият човек ще излети в открития Космос. ... И, ах!!! Вероятно ще бъде привлечен от гравитацията на Слънцето!!!


Какво излиза – нито ти си стъпил САМ здраво на Земята, нито ти сам се пазиш от всепоглъщащия Огън на Слънцето.


То, Слънцето, от своя страна – то пък привлича и поддържа Земята. Ако него го нямаше – Земята също щеше да излети в открития Космос – и нямаше да има гравитация, която да привлича, този, който се бие в гърдите и твърди, че е „ЗДРАВО СТЪПИЛ НА ЗЕМЯТА”.


Да,де! Ама и Слънцето не е самичко във Вселената!


То поражда и всецяло поддържа Живота на Земята, и самата Земя, защото има и други Звезди – с които То си взаимодейства! Ако ги нямаше тях!!! Ах, ако ги нямаше!!! Слънцето щеше да е като напълно свободен електрон, който си лети, накъдето си иска!


И сега пак да се върнем за малко към Земята и този, който е стъпил здраво върху нея. Земята, заедно със Слънцето и цялата галактика, се движи с бясна скорост нанякъде! Здраво стъпилият, нито усеща, че Земята се върти с невъобразима скорост, нито чувства, че, докато той си е стъпил, ТЯ се носи бясно напред!


И тук можем да се запитаме: Този, който е стъпил здраво на земята – дали наистина има реалистичен поглед над нещата? Дали той усеща, че земната кора, на повърхността на която той е стъпил, благодарение на самата Земя, а не на себе си, има дебелина колкото е дебела кората на кокоше яйце, спрямо неговата вътрешност. Тази кора, се пропуква твърде лесно – просто Земята трябва да реши къде, кога и как да я пропука! И стъпилият върху кората да се окаже ненадейно летящ към центъра на планетата!


Бъдете летящи!

...


Автор: Соня Петрова - Аеиа
Йога ОНЛАЙН - Йога ВКЪЩИ ИЛИ В ОФИСА (КЛИК)