СИЛАТА НА ДУМИТЕ – ИЛИ ЗАЩО НЕ ОТСЛАБВАМЕ, КОГАТО ТЪРСИМ ОТСЛАБВАНЕ

Думите не са самите неща, те са означения за  нещата.

Въпреки това те имат сила и въздействие, и то големи. Всъщност, езикът, който говорим, определя до голяма степен нашето възприятие за света, както и самия ни свят. Така да се каже – думата действа като обратна връзка. Тя не е самото нещо, но ако често я използваш в мислите или речта си, тя, схематично, може да предизвика проявата на „нещото“, което обозначава. Както ако си тъжен, но успееш да се усмихнеш и да поддържаш усмивката – тя прогонва тъгата и душата ти започва да изпитва радост.

 

И така, всеизвестно е, че в модерния свят индустрията за отслабване или с други думи – за сдобиване със стройна фигура, - е голяма. Знае се също, че огромен брой хора пробват какво ли не – от различни лекарства и хранителни добавки, до всякакви хранителни диети и упражнения, обещаващи бързо и трайно намаляване на теглото – и нищо! Получава се едно вечно въртене в омагьосан кръг, а много често човек излиза и с още повече килограми отгоре – след поредната изтощителна диета или спортен режим.

 

Причините са това са многобройни, свързани помежду си и твърде комплексни, но една от главните причини е самата дума ОТСЛАБВАНЕ.

 

Думата е този знак, който ни сочи и определя нашата цел.

 

Когато човек реши да постигне някаква цел – той впряга Волята и Желанието си (образно казано, това са компоненти на Съзнанието, които не са нещо отделно), а също и модерното в последните петдесетина години НАМЕРЕНИЕ – и тръгва към целта.

 

Очевидно е, че щом целта е ОТСЛАБВАНЕ – то Волята ще търси да постигне точно ОТСЛАБВАНЕ.

 

И го постига! Тялото отслабва – но не на килограми! Килограмите, т.е. тежестта нямат нищо общо с „отслабването“. Всеки знае, че, когато става дума за килограми, прилагателните, свързани с тях са: ЛЕК или ТЕЖЪК. А не – слаб или дебел… Това изглежда досадна подробност, ама не е.

 

Тялото отслабва в здравно отношение. Става податливо на всякакви болести и други проблеми.

 

Търсиш отслабване? Стремиш се към него? Слушаш реклами, говорещи за „отслабване“?

 

Ами, да! Волята ти също отслабва. Отслабва, и то много. Не за друго, а защото изпълнява това, което ти търсиш и си възнамерил.

 

Желанието ти за живот и за действие – и то отслабва.

 

Е, ако си пробвал какво ли не „за отслабване“, и не си успял да постигнеш трайни и задоволителни за теб резултати – помисли си какви думи ползваш и каква цел си поставяш. И, ако сметнеш за нужно, изхвърли „отслабването“ от речника си.

 

 

 

Автор: Соня Петрова – Аеиа

 

Публикувано на: 08 януари 2016 г.

 

 

....