Мои разкази

Планетата на ПРИСТРАСТЕНИТЕ КЪМ КИСЛОРОДА

 

 

 

Запис от един междувселенен разговор:

 

- Ало, Ламя ли е? Тук Земя. Няма да си казвам името, че току-виж ме записали някъде - колкото и да са назад, имат различни видове устройства за прихващане на чужда комуникация. А и езика ми могат да преведат... Ало, Ламя?

 

 

- Дааа, Ламя е, стига се отплесва и карай по същество, де!

 

- Добреее, еййй, ама си...! Попаднах на едно особено място. Всички на него са ужасно пристрастени към кислорода! Представяш ли си!? Е, има тук-там някоя бактерия, която не го ползва, а и вирусите не си падат по него, но всичко друго е под ножа! И не го осъзнават дори! Има едни същества - наричат себе си "хора" - те въобще не осъзнават, че са страшно пристрастени към това вещество - до степен да не могат да живеят повече от три минути без него!

 

- Глупости говориш! Абе ти майтап ли си правиш!? Ха-ха, смешно - на толкова трилиарди светлинни години си отишъл и ми звъниш, за да изкажеш тия пиянски бръщолевения?!

 

- Истина е! Тук никой не може да живее без кислород! Хората са забранили толкова вещества и растения като "опасни и пристрастяващи" - например обикновения коноп!!! А самите те не разглеждат себе си като безвъзвратно пристастени към кислорода!

 

- Странно! Какво ще правят, ако някой реши да забрани кислорода?! На черно ли ще го купуват?

 

- Няма да им стигне времето да го купят - нали ти казвам - не издържат повече от три-четири минути без него...

 

- Дааа, поредната планета, на която се демонстрира обичайната клопка на "ума" - ако всички са пристрастени към нещо - то това е прието за нормално и в реда на нещата.

 

- Да, бе! Дори са създали цели научни системи, доказващи, че самият живот не може да съществува без кислород! Голям смях, нали?!

 

- Абе ти добре се смееш, ама какво мислиш да предприемеш по случая?!

 

- Нищо не мога да предприема - жителите на планетата ще си останат така пристрастени, докато не се осъзнаят като такива... Е, има много учения, които използват самия процес на дишане, с цел да добият някакви "Просветления", ама и те не могат да стигнат до простичката идейка, че са чисто и просто пристрастени към кислорода. И че това им е основният проблем, който движи всичкия останал боклук - икономики, технологии и т.н. Говорят за свобода, а са толкова безвъзвратно пристрастени, ужас!

 

- Така и така си там, хайде основи някаква организация за Освобождение, а?! Може и да има ефект, току-виж - повярвали ти и отказали се от дишането...

 

- Ааа, не се наемам - тук имат проблем и с вярването. Вярата за тях е да приемаш за истинно нещо, което не си видял.

 

- Е така де! Нали и аз това казвам - те не са видели своето пристрастяване - значи - могат да повярват в него!

 

- Глупости! Не разбираш...

 

Тук връзката прекъсва - все пак - става дума за междувселенен разговор...

 

 

Автор: Соня Петрова – Аеиа

 

 

От книгата ми „Магически разкази”

 

 

Книгата във Facebook:

 

МАГИЧЕСКИ РАЗКАЗИ (клик)

 Йога ОНЛАЙН (клик)