ЙОГА ЗА ОТСЛАБВАНЕ - видео-клип

 

 

Уважаеми Приятели!

 

Обещаният клип - видео-урок -  в който демонстрирам една йога-практика, насочена основно към отслабването или нормализирането на телесното тегло, е готов. Практиката трае около един час и включва различни компоненти. Не е задължително преди това да сте се занимавали с йога или с някакъв спорт, за да пристъпите към нея. Вижте го по-долу в настоящата статия.

 

Вече от половин година провеждам практики по СКАЙП с ЙОГА ЗА ОТСЛАБВАНЕ.

 

Преди всичко, искам още веднъж да подчертая, че, за да пристъпите към такива практики, не е задължително да сте практикували преди това йога или някакъв спорт. И да уточня, макар че вече отдавна е известно - ЙОГА не е спорт.

 

Ще кажа няколко думи за йога и телесното тегло. Първо, йогийските упражнения и прийоми подпомагат практикуващия човек да постигне оптимално състояние на тялото и духа си. Постигането на това оптимално равновесно, бих казала дори – прекрасно, състояние, не се поучава с напрягане, мъки, тежки хранителни и физически режими. С Йога то става постепенно и от само себе си. Просто човек трябва да практикува. И това практикуване няма нищо общо с часове потене във фитнеса, или с тичане до припадък по стадиона. Нито с ужасяващи и съсипващи диети. Опитът ми досега е показал, че хората, решили да отслабват с Йога, постигат това, което са решили, така да се каже – неусетно и по приятен за тях начин. Апетитът се регулира като че ли от само себе си, желанието и силата за живот се възвръщат.

В продължение на много години се занимавах с внос, разпространение и продажба на билкови, здравословни препарати. Между тях имаше и такива за отслабване. Имах наблюдения над много хора, които приемаха тези препарати. Покрай това – натрупах впечатления и от други видове „таблетки” – също за отслабване. Да, имат ефект, но той е временен. Когато действието на съответния препарат премине, или когато организмът свикне с него – започва отново наддаване на тегло. И отново диети, мъки, нови хапчета, изтощителни спортове... Не е нужно да описвам процеса. Цяла една световна фармацевтична индустрия съществува, именно благодарение на този наш проблем – невъзможността да поддържаме телесното си тегло в харесвани от нас граници.


Лично аз, навремето, като ученичка, също имах проблем с теглото. Също бях пробвала какво ли не – но винаги стигах до описания по-горе порочен кръг. И си оставах една дебеланка, която не се харесваше по никакъв начин. Когато започнах да практикувам Йога, преди повече от двадесет години, нещата се оправиха от само себе си. Няма как да е по друг начин – с Йога се развива волята, силата на мисълта и пр. Всъщност, поддържането на оптимално телесно тегло не зависи от волята ни, а от нашата мисъл и от правилно насочената от нея нагласа. Знам, звучи невероятно, но само така звучи – защото си е реалност. Просто трябва да се пробва, за да се види.


И помнете – от опит съм видяла, че във всяка една дебеланка и у всеки един дебеланко  се крие страхотно тяло! Няма дебел човек, който да не е с такава даденост – красиво тяло.  Вероятно, това е някак генетично зададено – но това е само мое предположение. И малко трябва, за да открием за света и за себе си това тяло –но нали знаете – „малкото камъче обръща каруцата”. Йога може да ни помогне да се справим с „малкото” и да излезем по-големи от него.


Единственото, което се изисква, е упоритост. Което означава – просто да се практикува често. Без упоритост – няма постижение. Без последователност – също.


Както казах, в Йога няма умора, претоварване и подобни насилия над тялото и духа. Практиките за отслабване включват физически йога-упражнения, дихателни упражнения, и упражнения за специфична концентрация. Физическите и дихателните упражнения са напълно естествени и физиологични. И в тях се навлиза постепенно. Водени от инструктор практики е добре да се правят веднъж седмично. Те траят 1,5 – 2 часа. А всеки, индивидуално, вкъщи, ако иска да отслабне, е добре поне 2-3 месеца да може да отделя по 45 минути на ден за самостоятелна практика. Ако не може всеки ден – задължително през ден!

 

Ето и конкретните условия за практики по Скайп на Йога за отслабване:


Цена на един сеанс: 12 лева


Цена на 4 сеанса - абонаментно: 40 лева

 

 

Важно! Ако сте заплатили сеанс, а по някакви Ваши причини не успеете да го проведете, т.е. не се явите в уреченото време на линия – сеансът е запазен за Вас – ще го проведете на следващата дата, обявена в графика (или по уговорка). За да се водите записани, трябва да сте платили поне един ден преди сеанса.

 

 

График на йога-сеансите:

 

Ден от седмицата

Час

Сряда

9:30

 

 

   
   

 

 

За записване и конкретни въпроси, пишете ми на:

 

e-mail: info@tretooko.com

 

 

Или направо тук – това е същият мейл:

 

 

Форма за контакт


 

ХАРИ ОМ ТАТ САТ!


УСПЕХ! 


...


Филм: ЙОГА: КОМПЛЕКС ЗА НОРМАЛИЗИРАНЕ НА ТЕЛЕСНОТО ТЕГЛО


...САТ НАМ! И НЕКА СИЛАТА БЪДЕ С НАС! :)

...