ПЪТУВАНЕ ИЗВЪН ТЯЛОТО - СЪВЕТИ ОТ РОБЪРТ МОНРО

Robert_Monroe 

Робърт Монро, известен още като Боб Монро (30.10.1915 – 17.03.1995)  е журналист и бизнесмен, собственик и основател на телекомуникационна компания, който получава спонтанна опитност в „пътуванията извън тялото”, като в резултат на това създава „Института Монро”

– и допринася в световен мащаб за развитието на знанието, свързано с човешкото съзнание и неограничените човешки възможности.

 

От 1950 година Монро изследва влиянията на различни видове звуци върху човешкото съзнание. Той доказва, че специфични групи от звуци имат благоприятен ефект върху нашите възможности и способности. Например, някои комбинации от звукови честоти могат да предизвикат променено състояние на съзнанието, други да предизвикат заспиване, а трети – да доведат до разширяване на съзнанието.

 

Подпомаган от специалисти по психология, медицина, биохимия, психиатрия, електро-инженерство, физика и образование, Робърт Монро развива своя патент, наречен „Хеми-Синк” (Hemi-Synk) – това представлява специфична аудиотехнология, която улеснява разширяването на съзнанието и конкретно – подпомага „пътуването извън тялото”.

 

Боб Монро е известен още и като един от основателите на Джеферсън Кейбъл Корпорейшън – първата компания, окабелила централна Вирджиния.

 

...

 

В тази статия ще видите един голям откъс от известната книга на Монро – „Пътуване извън тялото”. Книгата и трилогия и я има на български, за свободно сваляне на много места в Интернет. 

 

Реално погледнато, опитностите, които Робърт Монро споделя, както и философските постулати, до които той стига, посредством своята работа, не се отличават от тези, до които са стигнали всички последователи на пътя Йога. Което за пореден път доказва твърдението, че Целта на духовното развитие винаги е Една, а просто Пътищата са много.

 

И преди да премина към същинската част, ще направя още една аналогия с Йога. Звуците, които влияят на нашето съзнание – това всъщност са Мантрите. Открити в незнайните дълбини на пространство-времето, тези знания продължават да ни служат и стигат до нас, отново и отново, по различни пътища и под различни форми – но винаги ни намират!

 

Който не е чел трилогията „Пътуване извън тялото. Далечни пътувания. Безкрайно пътуване”, и има интерес в тази област, може да се запознае със следващия дълъг цитат.

 

Приятно и ползотворно четене!

 

...

 

Цитат от „Пътуване извън тялото” на Робърт Монро:

 

ИЗКРИВЕН НАГОН ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ

 

По подобие на животните, растенията и останалия органичен свят, още по рождение материалният човек е тежко белязан с волята да продължава да расте и да живее, да оцелява.

 

Това е изобразено по два основни начина:

 

  1. Предпазване и поддържане на тялото

 

Първото изискване е придобиването и консумацията на храна и вода. После следва натискът за запазване на подходяща топлина или студенина на тялото.

 

Следва необходимостта от осигуряване на безопасност спрямо заплахите, които идват от други хора, месоядни животни, насекоми, та чак до най-дребния вирус. Възниква дилемата за борба на живот и смърт, когато две или повече от тези нужди се срещнат в пряк двубой за надмощие.

 

В това няма нищо противоречиво, тогава какъв е проблемът? Повечето хора прекарват голямата част от времето, когато са будни, в грижа за тези неща по един или друг начин. Всъщност друг избор няма. Намирайки се на върха на 0,0001 процента от човешката пирамида, ти вече знаеш безотказно, че ще се сблъскаш с тези нужди утре, следващата седмица, през остатъка от живота си – чрез твоето собствено действие, семейството ти или „твоето” правителство.

 

Все още нищо ново няма в огромното отклонение, което започва да става извън основните нужди. Запасяване с храна или други придобивки само защото в бъдеще могат да настъпят промени, безкрайно разнообразие от храна, чиято цел не е преди всичко прехраната, а вкусът и естетиката, специално приготвяне и сервиране на храната. Приемане на „храни” под формата на алкохол, наркотици и други, и обратно към затворения кръг на храните, които са „добри” за вас, защото пазят здравето ви. Дрехи, които не само запазват топлината на тялото ви, но са добре ушити от желания от вас плат, с определен цвят, приготвени за различни случаи и, разбира се, с бързо променящ се стил.

 

Покрив, който далеч надхвърля колибата в планината, по-голям и/или на желаното място, обзаведен и преобзаведен с най-нови мебели, устройства, предмети за украса, всички доставени според личния вкус и съвременната мода и едва тогава да задоволят преувеличените „нужди”.

 

Някои от тези са доведени до положение, където наистина е трудно да умрат.

 

Екстензивните и скъпи системи за поддържане на живота например вече са станали нещо добре познато. Поддържай тялото живо, независимо от подробностите. В някои „цивилизовани” общества се смята за криминално престъпление сам да отнемеш живота си.

 

Кого биха обвинили, ако опитът ти е успешен?

 

Всичкият този лукс и излишества са стимулирани и усъвършенствани чрез безброй мотиви, но твърде малко от тях могат да устоят на един критичен поглед по отношение истинската им стойност. Става още по-

сложно поради съревнованието между придобиването и харченето, което изцяло проявява естествения физически закон за търсенето и предлагането.

 

Придобитото от вас може да ви служи само ако бъде опазвано. Тази задача е поверена на: врати и заключалки, огради около къщите, входни врати и портали, закони и правила, лекарства и опиати, оръжия, полицаи в блиндирани коли, адвокати, лекари; разковничето е в рекламата на отвратителното, огромни градове и нации, банки, войници и атомни бомби.

 

Именно между тези отклонения се намират връзките на тежките частици към енергийната форма. Всичко това е започнало още от най-ранните селскостопански растения и техните подвидове. Интензивно свръхунищожение поради нагона за оцеляване – всичко е материално. Нищо друго не е важно. Трябвало е да стане, свободната воля е в действие.

 

  1. Сексуалност – възпроизводство

 

Най-силният от всички белези на нагона за оцеляване получава предимство пред останалите и оттук нататък става обект на най-големите изопачавания в сравнение с другите.

 

Най-страшното между тях е било и е илюзията, че то съзидателен акт то по този начин автоматично поражда съзидателната емоция на любовта, небесна и богоугодна. В резултат – привързаност и ангажименти, които са едновременно ирационални и ограничаващи, което не само деформира напълно всяка цел на настоящия физически живот, но продължава извън него – илюзорни товари на вина, задължения и огромно количество отнасящи се до спомени, твърде силни, за да се освободим от влиянието им.

 

По-нататък – първоначалният стимулиращ нагон за възпроизводство много отдавна се е превърнал във вторичен спрямо преходния сетивен връх на самия акт. С малко изключения твърде съмнително е дали въобще някога за мъжа е било различно. Знаейки това, жената с нейната склонност към отзивчивост се е възползвала от мощното средство за манипулиране и е разширила екстремумите през стотиците години на културната еволюция. Онези жени, които са се поддали на илюзията за постоянство, нямат друг избор, освен да легнат по гръб и да понесат каквото ще ги споходи. Казано простичко – „правенето на любов” бъдеще не създава. Най-много едно бебе.

 

С нарастването на субективното познание за въздействената сила на репродуктивния нагон за оцеляване съблазните и ласкателствата са използвани просташки и последователно, за да изкривят още повече високочувствения фактор на удоволствието от самия акт.

 

Старателно се пропуска и най-слабото напомняне на неговата първоначална цел. Обхватът на онези, които използват такива съблазни чак до безразсъдство, започва от отделната личност, минава през основните индустрии, за да достигне до самите правителства.

 

Резултатът е една какофония от изопачавания, всичките водещи до увеличаване на желанието и нуждата от репродуктивния акт, до изострянето на проблема, без да се предлага смислено разрешение.

 

Всичко това само добавя много лепило, което обвързва човека към ниска орбита.

 

 

ДИФУЗИЯ НА ПЪРВИЧНАТА ЕНЕРГИЯ

 

 

Приемете, че онова, което наричаме чувство във всичките му форми, е непознато изражение на нашия Първичен енергиен нагон, или Съзидателната сила, вродена във всеки от нас.

 

Изключения няма.

 

Включени са радост, мъка, яд, щастие, омраза, приятелство, носталгия, притежание, лоялност, егоизъм, завист, вина, удоволствие, съжаление, безпокойство, заедно с другите. Прибавете някои от обичайно разглежданите като такива: любопитство, идеи, равенство, надежда, самота, и разбира се, любов в необичайно значение.

 

В този контекст чувството е ключът и движещата сила, лежащи в основата на всяка мисъл и действие през човешкото съществувание.

 

Теорията за безчувствеността е илюзия.

 

Дори и най-крайната обективност внимателно закрива емоционалната си същност. Разум и емоция вървят ръка за ръка, когато достигнем до извора. Ако човешкото същество е продукт на Съзидателната сила, тогава да бъдеш човек е напълно емоционален израз на тази енергия.

 

Не е съществувало нито едно важно действие в човешката история, което да не е било ръководено и/или подбудено от някакво чувство.

 

Проницателни политици сега признават, че избирателите гласуват емоционално за президент, че и простите факти и цифри съдържат емоционална окраска.

 

Всички велики водачи през цялата история на човечеството са притежавали емоционалната привлекателност като свой източник на сила.

 

Мотивацията е междинно състояние на чувството.

 

Много студии, авторитетни книги и стотици милиони долари бяха мобилизирани за приложението на тази теория през последните години, но очевидно всички учтиво оставяха назад основния източник на феномена или чрез пренебрегване, или чрез отхвърляне.

 

Резултатът е хаотична смес от непроверена и грешно насочена енергия, която е и е била човешкото преживяване. Правени са отделни опити за действие и мисъл без чувство, което не е възможно.

 

Направете прост експеримент – опитайте се да запишете всяка и всички мисли и чувства, които сте изразили през последната минута. После опитайте да направите същото за една минута отпреди един час.

 

На личностно ниво обобщението става специфично, всеки момент от съществуването ние представляваме смес от емоционални реакции както на вътрешни, и на външни стимули.

 

Будни или спящи, постоянно променящата се мозайка на потока от енергия продължава да бушува с разнообразни амплитуди и честоти. Ние поставяме стойностни оценки на всички части така, както са определени от нашия опит и преживяване и са отпечатани в зависимост от културата на собственото ни съвремие. Когато двете са в противоречие, ние обикновено избираме победното като по-целесъобразно. По този начин се опитваме да дадем пълен израз на „доброто” излъчване от нас, „лошото” потискаме и задушаваме, като го крием от чужди погледи. За огромната част от нас това е разширяване на усилията ни за контрол на тази могъща и жизнена енергия, нашето истинско наследство. В най-добрия случай имаме частичен успех, използвайки грешен стандарт на измерване.

 

Взимаме решение, заслепени от гняв, а после сме възмутени от резултатите. Надяваме се, а после се разочароваме. Смеем се от радост, а когато моментът отмине, се чувстваме унили. Мразим, когато човек, място или предмет не пасват или не отговарят на нашата представа за онова, което „трябва” да бъде. Мислим, че „обичаме”, а после страдаме, когато разберем, че не е точно така, че сме сбъркали.

 

Списъкът е безкраен; а ние продължаваме да се опитваме, защото сме безпомощни и не знаем нищо по-добро. Движим се по вълните на емоциите си, минавайки през върховете и спадовете, докато някой от нас не стане циник – пренебрегвайки по фин начин очевидното – цинизмът по своята същност е чувство.

 

Неразборията нараства, когато наистина схванем, че ефективните и резултатни решения на лявото мозъчно полукълбо са взети изключително под въздействието на някой емоционален фактор, дълбоко заровен и прикрит, какъвто може да бъде. По този начин излиза наяве старият синдром: „не мога да живея с него, но не мога и без него”. Свободната воля повече не е свободна, а и не е останала много воля, заровена под множество емоционални прегради.

 

И всъщност най-големият акумулиран свръхтовар е емоционалната маса, хлабаво закрепена като човешки аз. Пръкнал се като филиз от внушението за оцеляване, той изисква и консумира постоянно безкрайни количества подсилени емоционални модели, които във връзка с естеството си са деформирани и деформиращи. Азът експлоатира теорията, че той е нужен за съществуването и постижението, че чувството и доверието не могат да съществуват без подкрепата на аза, че щастието е преситен аз. Азът е в състояние да извади на показ стотици ирационални емоционални причини, за да зашити своето съществуване – заобикаляйки факта, че чувството и безразсъдството не са синоними. Той неотстъпно твърди, че не би съществувала човешката личност, ако не беше „личният аз”.

 

В най-лошия случай има едно вярно предположение. Човекът е емоционално създание. То просто подлежи на употреба или приложение.

 

Това е веществото, което залепва целия този тежък товар към елемента и прави разрушаването на орбитата неизбежно. Силното превъзходство на тези чувства се отнася пряко, или се прикрепва към събитията, нещата и отношенията на време-пространствената материална Земя. Като такива те са неприложими, нито пък могат да съществуват в друга реалност, освен на мястото на произхода си.

 

Има едно изключение. То е единственото ясно и точно представяне на оригиналната Първична енергия и не може да се генерира по желание. То е синтез на друга емоционална мисъл и действие, доведени до изява и оттук нататък неразрушими. Най-важното, то не е особеност на целостта време-пространство и съществуването му не е присъщо на тези среди.

 

Като такова то не е част от свръхтовара. Напротив, то е източникът на сила за достигането на освобождаваща от живота орбита и за установяването на скоростта за напускане.

 

Главните, ако не единствени, причини за посещаването на училището за човешко преживяване са: на първо място – човек да овладее превръщането на тази енергия в забележима форма, и второ – да стане първокласен генератор за нея. Това не е лека задача, ако не знаеш как да я изобразиш и ако не можеш съзнателно да я генерираш.

 

Как може човек да се научи да пее, ако никога не е чувал песен, не знае текста, мелодията и гамата? Нещо по-лошо, ако той не знае, че притежава гласни струни или дори глас?

 

 

Тайната може би е в едно обикновено погрешно тълкуване и неправилно насочване на чувствата, които са сходни, но определено не са същите. За да се предпазим от конфузия, да я наречем Свръх Любов (СЛ).

 

Ключът към решаване на загадката е познаването на разликата. Айдентът Любов бе използван толкова разширено, че дори загуби същественото си значение.

 

Използвайте тази груба опаковка за начало: СЛ е неразрушима, както вече бе потвърдено. Веднъж пусната в действие, никаква следваща мисъл, емоция или събитие не могат да имат някакво въздействие върху нея. СЛ в никакъв случай и по никакъв повод не е зависима от проявите на физическото вещество или дейността, свързана с него. СЛ няма субект, жив или нежив, въпреки че той би могъл да бъде катализаторът, който би дръпнал спусъка на генерирането. СЛ е постоянна радиация, напълно независима от всякакви външни въздействия. СЛ е това, което е.

 

Това човешко училище за интензивно обучение е една много комплицирана и груба учебна програма. В сравнение с нея Парижкият остров в пиковите часове е един остров на спокойствието. Така най-малкото вие имате една разумна и ясна идея за онова, което правите, и вашата евентуална посока. Знаейки това, вече си струва усилието.

 

Моят дълбоко съкровен отговор: Между съвсем малкото абитуриенти, с които успях да се срещна, нямаше нито един, който не би повторил още веднъж и още веднъж човешката учебна система – знаейки неописуемо чудесния резултат. Мимолетните ми впечатления поддържат напълно този възглед.

 

 

ПОДГОТОВКА: ИЗСТРЕЛВАНЕ И ИЗДИГАНЕ

 

 

А ето и онова, което евфемистично може да се нарече „детска кошарка” за курса – както следва да се предположи, предложена със знанието на инструкторите. Като всяка такава помощ, тя не дава всички отговори, а няма гаранция и за точността им.

 

Най-доброто, което би могло да се каже, е, че тя набързо бе прекопирана от ръкописа на инструкторите с тяхното позволение и подкрепа.

 

Размътена и лошо филтрирана, каквато може и да е, вероятно тази чаша с подозрителна вода е, разбира се, все пак по-добра от нищото за преуморения и жаден бегач. Най-малкото поне е вода и може да помогне той да пресече финалната права, леко й радостно подскачайки.

  

 

ОБЕЗЗАРАЗЯВАНЕ / НАМАЛЕНИЕ НА ТОВАРА / ПРЕЧИСТВАНЕ

 

 

Замисълът изисква продължаване и разширение на дейността на физическия живот във всичките й форми – материална, умствена и емоционална. Не съществува дори лек намек, че ще стане намаление или отстъпление, тъй като това по-скоро би удължило, отколкото да съкрати процеса. Промяната е във възприемането, овладяването и пренасочването на енергийните форми, които вие представлявате – точно както ярката светлина предизвиква много по-ефикасни въздействия като лазер. Започнете от тези основни принципи.

 

 

 

ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА Е ОНОВА, КОЕТО СЕ ВЪЗПРИЕМА

 

 

Като участник във време-пространството вие го възприемате и то е реалност за вас.

 

Ако не сте усещали никакви други енергийни системи, за вас те не са действителност.

 

Въпреки това вие трябва да предположите, че сте се срещали с такива системи, но те не са между сегашните ви знания. Тогава става просто въпрос на запомняне.

 

 

 

ЕНЕРГИЯТА НЕ СЪЩЕСТВУВА, ДОКАТО НЕ БЪДЕ ИЗРАЗЕНА

 

 

Ние сме израз на енергията. Енергията, която ние променяме или генерираме, няма реалност, докато не я изразим. Идеята няма реалност, докато не я пренесем или въведем в практиката. Знанието и информацията не представляват нищо без разпространение и/или приложение.

 

Една идея не е реална, докато не е внедрена или не започне да въздейства на друга, или пък не действа сама по себе си. Мисъл и действие са оперативно-продуктивна комбинация както в мисловно, така и в материално отношение, в една или повече енергийни системи.

 

Възпрепятстване, ограничение или блокиране на потока от всяка една от тези енергии води до прекратяване на нейното съществуване.

 

 

 

ФОКУСИРАНАТА ЕНЕРГИЯ Е ЕКСПОНЕНЦИАЛНА

 

 

Точно както лещата може да концентрира слънчевото излъчване в температура, многократно по-висока от нормалната, така и другите енергии могат да бъдат преобразувани и променяни. Това е особено валидно в рамките на енергийния спектър, който е на разположение на човешкото съзнание.

 

Фактът, че ние смътно и несъзнателно ги упражняваме в по-голямата им част, особено в нефизическите категории, не обезсилва този потенциал.

 

 

 

СЪЗНАНИЕТО Е ФОКУСИРАНА ЕНЕРГИЯ

 

 

В частност човешкото съзнание е широко фокусирано върху време-пространствената физическа материя. Това е цялото количество на участващото енергийно съзнание, защото други форми на същото съзнание действат едновременно в разклоняващи се системи от действителността.

 

От това многообразие могат да се направят две заключения:

 

Фокусът на човешката гледна точка може да се регулира до далеч по-силна степен на концентрация, която предлага твърде безкрайни и необятни, за да могат лесно да се възприемат, потенциали на сила и действие.

 

Другите (нечовешки форми) на същата енергийна система също могат да бъдат изтеглени при нужда.

Като забулим гореизложеното, напълно е възможно да стигнем до фазата на „предаване” с вдигнати ръце. Въпреки че следващите бележки са изложени в логичен порядък, напълно подходящо е да се отнесем до всеки елемент, който може да послужи при необходимост. Няма установен модел или общ ред за цялото човешко образователно преживяване. За някого едно събитие от ранното детство може да излезе на повърхността години по-късно, ако въобще се покаже.

 

Вместо активно да търсим необходимите промени, трябва да се справяме с всяка, щом се появи във всекидневния ни живот. Живейте и бъдете такива, каквито сте, докато почувствате емоция или придобивка, които съвсем очевидно не можете да пренебрегнете.

 

 

ЖИВЕЙТЕ ДВАДЕСЕТ И ЧЕТИРИ ЧАСА ДНЕВНО

 

Забелязвайте всичко, което мислите и правите през всеки миг от живота си и по време на всяка дейност, и проучете емоционалните фактори, които се явяват най-силни и привличат вниманието ви. Включете и периодите на спане с техните НВК сънища.

 

Изследвайте ги, като питате сами себе си „защо”, повтаряйки въпроса, докато не стигнете до източника. Тогава вече става лесно да се отвържете и да освободите енергията за други цели.

 

Започнете с малкото и работете за постигане на голямото.

 

 

ЗАПОЧНЕТЕ ДИЕТИЧЕН ЕГОРЕЖИМ

 

Фронталната атака към този най-дълбоко окопан и «центриран център на уродливи чувства е противопоказна и неприложима. Твърде много са загубили тази битка, а повечето въобще не са я започвали. Номерът е да се започне прерязването на подхранващата емоционална сила, която е жизненоважна за неговото съществуване, като тази енергия бъде преобразувана и пренасочвана.

 

Имайте предвид, че вие постоянно сте бомбардирани от лични благодарности с цел да се промени вашето поведение в полза на другите. Проблемът е в собствения ви емоционален отклик, не в самото ласкателство и следващите от него ваши действия.

 

Ако искате да се возите в луксозна кола просто защото шофирането ви доставя удоволствие, това е добре. Ако обаче това ви кара да се чувствате по-важен или ви харесва да ви виждат, че карате луксозна кола, ако трябва да ложите „мой” пред удостоверението за самоличност, ясно е, че вас ви владее егоистична сила. Запазете тази гледна точка и я прилагайте, щом се появи нужда, като действате по съответен начин.

 

Вторият източник на егоемоционалната сила е възникнал вътрешно. Най-общо е прието, че амбицията и стремежът към постижения са първични еговъзнаграждаващи процеси. За да определите дали това е валидно или такава мотивация не идва от по-задълбочен източник, запитайте се: Дали тези нужди биха били посрещани добре, ако вие по никакъв начин не бихте получили обществен частен престиж заради успеха си? Те абсолютно съществени ли са за физическото ви оцеляване? Ако и двата отговора са положителни, вие сте далеч по-напред, отколкото съзнавате. Въпреки слава, богатство и низкопоклонничество вашият товар ще олеква. Ако отговорите са едновременно отрицателни, започнете да включвате захранването, като се питате „защо”.

 

В един момент от вашия процент на отпушване вие откриете проблясъци от излъчване на Първичната енергия, предлагащи всякакви извинения, каквито бихте пожелали. Колкото повече емоционална енергия освободите по този начин, толкова по-голям заряд от нея ще почувствате.

 

 

 

ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ СЕКСУАЛНИТЕ ВРЪЗКИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ

 

 

Поради необходимостта от предпазване и защита на потомството от акта на възпроизводството до физическата му зрелост, много култури са прикрепили определени задължения към него. Докато този акт най-общо е чисто физически по своята същност, мнозина са заели позицията или са направили извода, че в него е включено нещо много повече. Актът на възпроизвеждането е преди всичко и най-вече един много силен отклик на чисто сетивни стимули. Сам по себе си откликът не е чувство, въпреки че дълбочината на преживяването често причинява фантазирането, че е точно това и че има много по-голямо значение. За понататъшно объркване, сексуалното  съвокупление е един от най-забележителните начини за Свръх Любов (СЛ) – чувството, открито в Първичната енергия.

 

Онзи, който е тръгнал да намалява свръхбагажа си, трябва да схване разликата. Не съществува правилно или неправилно причиняване на всеки от двата начина, а само разлика.

 

Трябва да разберете, че от перспективата на единствено физически акт всякакво емоционално допълнение към него се отнася само до време-пространствената реалност. Като действие за продължение на рода то има физическо естество.

 

Докато не се появят други енергийни модели като резултат, наслаждавайте му се, но не изпадайте под влиянието му.

 

Няма нужда да го носите със себе си, защото първоначалната му форма е по-добра. Онова, което тук преживявате сексуално, е твърде слабо подражание на част от всеобщото. Няма мъж или жена, които „да са длъжни” да се съвокупляват с някого. Сексуалното привличане и привлекателността са елементи от нагона за оцеляване, който е чисто физически и нищо повече. Въпреки че те достатъчно драстично изменят индивидуалните жизнени модели.

 

Колкото по-голямо значение придаваме на сексуалния акт, толкова повече свръхтовар носим.

 

Сексът не е любов, ако любовта се определя като израз на Първичната енергия, но може да бъде процедура, чрез която индивидът евентуално да научи за съществуването на любовта.

 

Ако наистина това се случи, запазете любовта и се отървете от сексуалността, тогава няма да съществува никакъв товар.

 

 

 

ОСВОБОДЕТЕ СТОЙНОСТНИТЕ ОЦЕНКИ

 

 

С изопачаването на време-пространството като основа не е възможно някой да различи правилно качеството на дадена мисъл или действие: добро от лошо, правилно от неправилно. Те съществуват само като илюзия. В орбитата няма долу и горе. Тъй като има полза, може би ще е нужно това да се прибави към теориите на културата, в която ние временно съществуваме. Без солидно познание ние не можем да разберем крайната стойност на окова, което вършим.

 

Ето защо следвайте собствения си план, облекчавайте товара, като се отказвате да се обвързвате с остатъчни чувства от какъвто и да физически акт или действието на други.

 

 

 

ОСВОБОДЕТЕ СЕ ОТ ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ЕМОЦИИ

 

 

Физическите предмети, места и други са елементи в рамките на време-пространството, които трябва да доставят радост и да бъдат използвани като инструменти на учебното преживяване. Нищо не е „наше”. Ние нямаме и не притежаваме нито предмет, нито личност, нищо не ни принадлежи. Дори материята, която използваме за нашето физическо тяло, всъщност е „взета назаем”. Запазете спомена и преживяването, отървете се от чувството.

 

 

 

ВСЕКИ САМ НОСИ СВОЯТА ОГГОВОРНОСТ

 

 

Обичаме да оставяме настрани отговорността, където и както можем, да обвиняваме условията и/или някого другиго за онова, което сами правим или което сме, когато изглежда, че са се получили някои грешки. Но винаги когато нещата са наред, се възползваме. Като експериментатори на свободната воля ние сами се провокираме. Спокойното възприемане на резултатите ще ви помогне да свалите точки.

 

 

 

СВОБОДНАТА ВОЛЯ Е ИЗМИСЛИЦА

 

 

В рамките на време-пространството самите ограничения изключват всяка подобна теория. При физическото раждане ние сме обвързани не само с предишните си преживявания, каквито и да са те, но и с генетичния строеж на физическото тяло, което обитаваме. Оттук насетне ние нямаме друг избор, освен да бъдем зависими от плътта през целия си житейски път, кратък или дълъг.

 

Ние сме обвързани с поддръжката и дейността на физическите си тела в рамките на ограниченията, които те предлагат. Устройството и установяването на нашето физическо съществуване се контролира първоначално най-малкото от другите. Онова, което остава, оцветено и преобразувано както е, би могло да се приеме като свободна воля. Упражняването й върху някой друг само увеличава багажа.

 

 

Разтоварването се извършва чрез максимализиране на този спомен в нефизическите области и приемането без емоции на ограниченията, поставени по този начин.

 

 

 

СМЕХЪТ Е ПРЕЧИСТВАЩ ПРОЦЕС

 

 

Като директен израз на Първичната енергия, когато се съмнявате, засмейте се на воля.

 

Една непреднамерена усмивка е част от същия спектър. Смехът е едно от най-хубавите чувства, но трябва да е спонтанен, за да доведе до желаните резултати. Да видиш и да се зарадваш на смешното в живота е нещо, което не трябва да се пропуска.

 

Смехът отпуска, синхронизира нашето аз, поставя всяка случка на правилното й място.

 

 

 

МЪКА-РАДОСТ (МР) СА УЧЕБНИ КРИВИ

 

 

Приемете ги като вълнови форми, произхождащи от нагона за оцеляването. Затова те са сигнали, отнасящи се само до време-пространствената физическа материя. Те са насъщни помагала, които могат да се използват за измерване. Мислете за тях като за синусоидални вълни – мъката е под основната координатна линия, а радостта – над нея.

 

Амплитудата на всяка от тях е показател за интензивност, която може да бъде контролирана.

 

Първа стъпка:

 

Отделете и премахнете цялата емоционална енергия, полепнала към акумулирания от вас МР спомен.

 

Втора стъпка:

 

Започнете да контролирате всяка частица от вълновата форма, така че да можете да увеличавате или намалявате амплитудата по ваше желание. Вие достигате до скоростта на отделяне, положение, при което вие можете да промените вашата МР вълнова форма до точна права линия.

 

 

 

МАКСИМАЛИЗИРАЙТЕ ВАШИТЕ ПЕРИОДИ НА СПАНЕ

 

 

Това е най-пренебрегваната и неразбрана част от нашето съществуване. Временно освобождавана от ограниченията, поставяни върху нашата ляво-мозъчна организация и натиска на физическите въздействия, спящата част от  живота ни предлага огромни възможности за преимущество в много области. Всяко от предишните предложения може да бъде предизвикано и усъвършенствано по време на сън.

 

Важни са съдържанието и честотата. Вие може да не получите резултати от първия път, дори от третия и петия, но има вероятност да успеете.

 

Започнете с твърдо убеждение:

 

„Аз съм нещо повече от физическо тяло. Аз съм нещо повече от физическа материя, мога да възприема онова, което е по-голямо от материалния свят. Ето защо аз дълбоко желая да се разширя, да преживея: да знам, да разбирам, да контролирам, да използвам тези по-велики енергийни системи, защото това може да е от полза и градивно за мен и за онези, които ме следват.

 

Също така аз дълбоко желая помощта и подкрепата, взаимодействието и разбирането на онези личности, чиято мъдрост, усъвършенстване и опит са равни или по-големи от моите собствени. Аз моля за тяхното ръководство и закрила от всякакво влияние или източник, които биха ми предоставяли по-малко от желаното от мен.”

 

 

Повтаряйте го първо с думи наум, точно преди да заспивате. Превърнете го колкото е възможно по-рано в не-вербална комуникация (НВК), с непоклатима убеденост по-скоро като умствено действие, отколкото като думи.

 

След като вече усвоите добре техниката, добавете специфични нужди като информация, грижа за здравето, решаването на проблеми, установяване на връзки или за всяка от процедурите, описани по-рано, използвайки НВК.

 

Отговорът ще дойде обикновено не с думи, а с картини, звук, живи действия в съзнанието ви. Няма ограничение за начините, по които можете да използвате предлаганото ви от този метод, без да посягате на чуждата воля.

 

Ако се нуждаете от помощ, помолете за нея чрез НВК. Ще я получите, вероятно не мигновено, но ще я имате, често по най-удивителни и случайни начини.

 

 

Уверете се, че сте успели да назовете необходимостта си и че можете да се справите с отговора или резултата.

 

 

 

ИЗМЕРЕТЕ СТЕПЕНТА НА ВАШИЯ ТОВАР-ЕНЕРГИЯ

 

 

При физическото раждане ние навлизаме в материалния живот с предполагаемо невинно съзнание. Пътят към зрялата възраст и вашият напредък към нея могат да се определят като загуба на тази невинност, в зависимост от броя на отговорностите, които сте приели по своя воля, както и създадените от действията, които са ви подвластни.

 

Зрелостта, която не е същото, е изчислена чрез събиране на илюзиите, от които сте се освободили и отървали – целенасочено, ненасилствено разочарование. Мъдростта е най-лекият и най-качествен от свръхтоварите. Тя и вашият напредък са отразени във волевото ви действие – умствено или физическо, като резултат от вашето освобождаване от тези илюзии.

 

Обеззаразяващият /намаляващ товара/ пречистваш процес може да се преведе като проста последователност на тези трите – съзряване, зрелост и мъдрост. В крайна сметка вие сам сте си инструктор и сам ще си попълните докладната карта.

 

 

 

ИЗГРАЖДАНЕ НА ЕНЕРГИЯ ЗА СКОРОСТТА НА ОСВОБОЖДАВАНЕ

 

 

Енергията ще започне автоматично да се генерира като резултат от човешкото учебно преживяване, повече от достатъчно за постигане на допирателна към вашата предишна орбита, когато завършите обучението. Това е разбирането, че предложените тук действия могат да помогнат на това производство.

 

Тогава повече няма да отразявате и трансформирате Първичната енергия както в миналото, а ще я създавате вън и вътре във вашата собствена и ще я излъчвате по всякакъв начин, във всякаква форма – наречете я лууш/любов или какъвто етикет й пасва – без нужда субект или обект.

 

„Pas de Lieu Rhône que Nous”.

 

Един професор лингвист, сега обитаващ друга действителност, използваше тази фраза, за да разбуди студентите си в час по френски, твърдейки, че това е стара и много известна френска поговорка. Някои с часове жадно работеха, за да разгадаят енигмата. Тя може да бъде много подходяща също и тук. За да намерите отговора, казвайте си я наум или с думи, използвайки френски акцент. Вслушвайте се в онова, което казвате.

 

Ще се видим У Дома – или по пътя за там.

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

 

 

ВЪПРОС: ОТКЪДЕ ЗНАЕТЕ, ЧЕ ТОВА НЕ Е САМО ВИД СЪНУВАНЕ?

 

Наистина повечето индивиди пренебрегват преживяването, когато се сблъскат с него, като нищо повече от жив сън. В най-добрия случай то може да бъде категоризирано от някои като деяние, което се признава за „ярък” сън (в оригинала е lucid dream – осъзнат сън). В последния случай сънуващият очевидно знае, че сънува и може да контролира съдържанието на своя сън, дори да променя случката, участниците и последствията.

 

При ОИТ индивидът е почти напълно в съзнание, според определението на нашата цивилизация за това състояние. Повечето, ако не и всички от вашите физически сетивни възприятия са имитирани. Вие можете да „виждате”, „чувате” и „докосвате” – най-слаби изглежда са обонянието и вкусът. Вашата гледна точка е от място извън физическото ви тяло, наблизо или надалече. В близко състояние обикновено е от място, където би било невъзможно да „се намирате” с физическото си тяло – например да се реете към тавана.

 

Когато мястото е далечно, то би могло да бъде Париж, а вие знаете, че физическото ви тяло е в Ню Йорк. Вие можете да наблюдавате как се случват събития, но не можете да ги променяте или да им оказвате забележим въздействие. Ако желаете, можете да се уверите в автентичността на тези събития по логичен път. Но не може да участвате в някаква значима степен в тази физическа дейност, защото не сте „материален”. Това е крайната реалност на ОИТ, която я отделя напълно от сънуването. Тя е толкова „реална”, колкото и всяко преживяване от физическия живот.

 

 

 

ВЪПРОС: МОЖЕ ЛИ ВСЕКИ ДА ИЗЛИЗА ИЗЛИЗА ИЗВЪН ТЯЛОТО СИ?

 

Няколко проучвания, извършени през последните десет години, показват, че около 25 процента от възрастните хора помнят да са имали поне едно спонтанно пътуване извън тялото. Много не знаят какво им се е случило, докато феноменът не им бъде описан. Както бе потвърдено по-рано, ние приемаме позицията, че всеки преминава в състояние на ОИТ по време на Делта – мозъчни вълни или това е дълбокият сън като естествен процес и в различна степен.

 

Ето защо може би една крачка напред е да се започне запомнянето на видовете ОИТ, които имате или изпълнявате всяка нощ, когато спите. По-нататък, след специфична психологична и/или философска подготовка ние вярваме, че всеки може, разбира се, съзнателно, да усвои ОИТ.

 

 

ВЪПРОС: БИ ЛИ МОГЛО СЪЗНАТЕЛНОТО ПРЕМИНАВАНЕ КЪМ ОИТ ДА НИ НАРАНИ? МОЖЕМ ЛИ ДА УМРЕМ ОТ НЕГО?

 

След двайсет и пет години проучване, а също и лично участие в изследователската дейност, не получих никакво доказателство, което би могло да потвърждава и двете възможности.

 

Безспорно е емоционалното въздействие при откриването на реалността на състоянието ОИТ. Значителното приспособяване на нечии ценностни системи е най-често травматизиращо и трябва да се отнасяме внимателно. По отношение на психиката изглежда няма никакво влияние, включително каквото и да е изчерпване на енергия.

 

 

 

ВЪПРОС: ДАЛИ АЛКОХОЛЪТ И НАРКОТИЦИТЕ ПОМАГАТ И ДОВЕЖДАТ ДО ОИТ?

 

Има някои данни, показващи, че халюциногените могат да предизвикат неконтролирано ОИТ.

 

Наркотичното преживяване вътре и вън от себе си не е било изследвано в дълбочина за доказването на тази вероятност. Алкохолът като депресант има склонност да възпрепятства осъзнаваната ОИТ или в най-добрия случай – спомена за нея.

 

Има известни потвърждения на теорията, че анестезиите не са нищо повече от химически катализатори за достигането на дълбоки ОИТ, т. е. на безсъзнание. Експерименталното бавно поставяне на инжекции с тези опиати при безопасни условия, както и медицинските описания на различните „стадии” на амнезия, са основата за това предположение.

 

 

 

ВЪПРОС: ОИТ ПОДОБНО ЛИ Е НА БЛИЗКИТЕ ДО СМЪРТТА ПРЕЖИВЯВАНИЯ, КОИТО БЯХА ОПИСАНИ В РЕДИЦА СЪВРЕМЕННИ КНИГИ?

 

 

Много са сходни. Нещо повече, поради влиянието на културните отклонения и неконтролирани действия-противодействия, дължащи се на високостресовата среда на момента, те се явяват едно и също нещо.

 

Повечето, ако не и всички елементи, открити в съобщенията за състояния на кома, са били наподобени многократно от различни лабораторни сътрудници, използвайки Хеми-синк процеса.

 

Разликата е във възприемането на събитията и ситуациите. Без страх и стрес, при обективно наблюдение, се изгражда друг образ на същото състояние.

 

 

 

ВЪПРОС: ДАЛИ ТАКИВА НЕЩА КАТО КЛИМАТИЧНИТЕ УСЛОВИЯ, ЛУННАТА ФАЗА, ЛЕЖАНЕТО В ПОСОКА СЕВЕР-ЮГ СА СЪЩЕСТВЕНИ ЗА ПОСТИГАНЕ НА СЪСТОЯНИЕ ОИТ?

 

Нямам твърди данни, които да подкрепят предположението, че някои от тях имат съществено въздействие върху ОИТ. Съществуват известни показания, че лежането в посока север-юг играе някаква роля, което доказва, че земното магнитно поле може да има връзка с процеса. Понеже е лесно, новите изолирани кабини в лабораторията са разположени в посока север-юг. Чрез възбуждането на изкуствени магнитни полета в кабините ние ще можем да изравним или да доведем магнитното привличане до „нула” – въздействие, което космонавтите изпитаха по време на лунното си пътуване. Последователните проучвания биха предоставили поне частични отговори.

 

 

 

ВЪПРОС: АКО ИЗОСТАВЯ ВРЕМЕННО СВОЕТО ТЯЛО, НЕ МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДРУГ ДА ВЛЕЗЕ В НЕГО, ДОКАТО МЕ НЯМА?

 

Ако предположението ни е правилно, вероятността това да се случи не е по-голяма от тази да стане същото по време на сън. Ако имаше статистики на подобна вероятност, пречките за случването на това нещо щяха да се окажат далеч по-големи от онези да бъдете убити в автомобилна катастрофа през следващата година. През изминалите петнадесет години, работейки с лабораторни обекти и участници в програмите, нямахме такъв инцидент, който дори смътно да може да се определи като „обладаване” или нещо разрушително или некомфортно (В оригинала е „possession”, в книжния превод е „притежание”).

 

 

 

ВЪПРОС: В ПРЕДИШНАТА СИ КНИГА ВИЕ ПРЕДЛОЖИХТЕ „АНГЕЛСКИ” МЕТОД ЗА ИЗЛИЗАНЕ ИЗВЪН ТЯЛОТО, НО АЗ НЕ МОЖЕХ ДА ГО НАКАРАМ ДА МИ СВЪРШИ РАБОТА. ИМА ЛИ НЕЩО, КОЕТО АЗ ПРАВЯ ПО ГРЕШЕН НАЧИН?

 

Описаният метод бе една доста ранна техника, която за онова време вършеше работа.

 

Оттогава досега открихме множество други жизнени фактори, които участват в процеса. В настоящия момент ние използваме друга техника, която е по-лесна за разбиране и изпълнение. Казано накратко, не е толкова просто, колкото изглеждаше по-рано.

 

 

 

ВЪПРОС: КАКВО ОЗНАЧАВАТ СТРАННОТО ГЛАВОБОЛИЕ И БОЛКИ В РАЗЛИЧНИ ЧАСТИ НА ВАШЕТО ТЯЛО, КОГАТО ОПИТВАТЕ ДА ОТИДЕТЕ КЪМ ОИТ?

 

Най-общо това подсказва несъзнателни тревоги и притеснения, които могат да бъдат разсеяни и премахнати преди да започнете да излизате в състояние ОИТ. Ако можете да ги пренебрегнете или да разберете причината за всяка от тях на нивото, където те съществуват, тогава ще се освободите от овладялата ви емоция и физическите сигнали ще изчезнат.

 

 

 

ВЪПРОС: МОЖЕТЕ ЛИ ПОГРЕШКА ДА ВЛЕЗЕТЕ В ЧУЖДО ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО?

 

 

„Може” предполага вероятност този инцидент да се случи, както е ставало с мен в ранните години. Колко често, е друг въпрос. В нашата съвременна цивилизация не съществуват способи да се разбере тази вероятност, дори и на хипотетична основа. Такова нещо никога не се е случвало на нашите лабораторни сътрудници или на онези, които

тренираха с нас. Ние използвахме просто познато устройство, за да подсигурим връщането във „вашето” физическо тяло. За точното и бързо връщане всичко, от което се нуждаете, е да помислите за една част от физическото си тяло – например за големия палец на десния ви крак. Опитайте тогава да го размърдате. Това довежда до мигновен резултат. Понеже не разполагаме с данни, а инцидентът с „грешното тяло” се е случвал на мен, съществува предположението, че и тази възможност може да се превърне в реалност за някой неподготвен новак. Ако това се случи на вас, започнете „мърдащия голям палец” като сигнал. Той ще ви спести много страх и тревоги.

 

 

 

 

ВЪПРОС: КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ЖИВОТНИ В СЪСТОЯНИЕ ОИТ? СРЕЩАЛИ ЛИ СТЕ НЯКАКВИ? МОЖЕТЕ ЛИ ДА ОСЪЩЕСТВИТЕ ВРЪЗКА С ТЯХ?

 

Единствените, които аз успях да разпозная, бяха домашни котки, които ние приемахме като членове на семейството ни. Те очевидно имат поне второ тяло, което може да се възприеме, ако те спят, докато вие се намирате в състояние извън тялото и тръгнете да изследвате. В началната фаза за мен бе интересно, че срещнах три котки, които бяха съвсем наблизо, седяха отпуснати и наблюдаваха.

 

Поздравявайки ги, аз с учудване разбрах, че това бяха три от любимите ни котки, които бяха умрели физически в последните три години. Сега като си спомням случая, не мога да отговоря защо се бях учудил.

 

 

 

ВЪПРОС: МОЖЕ ЛИ ЗВУКЪТ ОТ ВАШИТЕ АУДИОКАСЕТИ ИЛИ ОТ ДРУГИ КАСЕТИ ДА ВЪЗБУДИ СЪСТОЯНИЕ ОИТ?

 

 

Би било голяма рядкост, ако въобще стане. Между другите неща трябва първо да се постигнат някои определени фактори – например преминаването на страховата бариера, преоценката на ценностната система. Съвсем крайно изключение е да се постигне подходящ баланс, за да се придвижите към състоянието ОИТ.

 

 

 

ВЪПРОС: КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ЛЕТЕНЕТО НА СЪН? ТОВА ОИТ ЛИ Е?

 

Най-общо ние считаме, че летенето на сън, със или без самолет е преосмисляне на ОИТ, което е нещо неприемливо за ценностната система на съзнателния ум. По-късни данни внушават, че сънят за излизане от вашата „кола” и изпълнението на някакво действие попада в подобна категория. Някога сънували ли сте, че сте забравили къде сте паркирали „колата” си? Също падането насън често се превръща в обратно влизане във физическото тяло, когато се изпълнява на „бавни обороти”.

 

 

 

ВЪПРОС: С КАКВО ВИЖДАНЕТО НА РАЗСТОЯНИЕ Е РАЗЛИЧНО ОТ ОИТ?

 

Далечното виждане или способността да „се виждат” неща, случващи се на друго физическо място, се извършва от обучено състояние на съзнанието, което е ефективно само в рамките на физическото тяло. Обикновено се използва само една форма на възприемане, която се превежда като „зрение”. В състояние ОИТ няма възприемане на физическото, защото вие сте „извън” него. Също така възприятия, различни от визуалните, неизменно присъстват. Има и други различия, но те не са съществени.

 

 

 

ВЪПРОС: МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ИНДУЦИРА ОИТ ПО ПЪТЯ НА ХИПНОЗАТА?

 

Има много съобщения, че това се е случвало и е възможно. Нямаме преки проучвания. Слабостта на тази техника от наша гледна точка е във факта, че при ОИТ субектът не контролира дейността. А това е твърде важно за процеса.

 

ВЪПРОС: КОГАТО РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ СТЕ В СТОЯНИЕ ОИТ, ДОКАТО ВСЕ ОЩЕ ИЗПЪЛНЯВАТЕ ФИЗИЧЕСКО ДЕЙСТВИЕ КАТО ШОФИРАНЕ НА КОЛА, КАКВО БИХТЕ НАПРАВИЛИ? КАК БИХТЕ ГО ОВЛАДЕЛИ?

 

Ще се върна обратно в тялото си възможно по-бързо! Трябва да се използва описаният по-рано метод за бързо връщане. На мен лично такова нещо не ми се е случвало, но разбирам, че понякога става.

 

 

 

ВЪПРОС: ПО-ЛЕСНО ЛИ СЕ ОТИВА ПРИ НЯКОГО ИЛИ НА ОПРЕДЕЛЕНО МЯСТО, АКО СТЕ В СЪСТОЯНИЕ НА ОИТ?

 

 

Обикновено по-лесно се отива при човек, който ви е близък. Някои могат да посещават определени места, но е необходим специфичен „адрес” или айдент.

 

 

 

ВЪПРОС: АКО, ДОКАТО СТЕ ИЗВЪН ТЯЛОТО СИ, СРЕЩНЕТЕ НЯКОЕ СЪЩЕСТВО, КАК ЩЕ  РАЗБЕРЕТЕ ДАЛИ Е ЗЛОЖЕЛАТЕЛНО ИЛИ ДОБРОЖЕЛАТЕЛНО?

 

 

Трудно е да се даде компетентен отговор на този въпрос. Често онова, което оценявате като порочно или лошо, е просто една безлична енергия, с която сте се сблъскали и която сте възприели като насочена лично към вас. Едно мигновено подводно течение, дърпащо вълната обратно от брега, може да изглежда заплашително и смъртоносно, а всъщност вашият страх и неизвестните му възможности го правят да изглежда такова.

 

Самото подводно течение не знае, че вие съществувате и не се интересува от това. Можете да се предпазите от него, ако съзнателно ограничите „честотите” на входящата информация, така че да позволите само онези, които са на вашата „дължина на вълната”, да общуват и/или да се свързват с вас.

 

Най-добре е, ако съществото нещо ви попита, да го потупате по рамото и да му кажете да си върви вкъщи. В най-лошия случай ще се върнете към физическото и ще се отървете. Ако пък искате, кажете „здравей” и влезте в някаква форма на общуване.

 

 

 

ВЪПРОС: МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ОТИВА НАПРЕД И ДА СЕ ВРЪЩА НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО, ДОКАТО СЕ НАМИРА В ОИТ?

 

Напълно е възможно, защото истинското ОИТ не е състояние на време-пространството. То не е чак толкова продуктивно, колкото някой би могъл да си помисли, по няколко сложни причини. Най-важното е да се използва силен познат айдент, за да се върнете обратно в изходната си стартова точка. Такъв айдент може да включва не само място, но и време.

 

Практикувайте  близковременни пробези, преди да се втурнете към „по-далечните”.

 

 

 

ВЪПРОС: КАКВА Е МОЯТА „ФОРМА”, ДОКАТО ПРЕЖИВЯВАМ ОИТ?

 

Мислете за вашето второ или отделено нефизическо тяло като за желатин, който е бил свален току-що от матрицата. Той „помни” човешката форма и по този начин е почти идентичен. Колкото по-дълго някой е отделен от физическото, толкова по-слаб става споменът, освен ако не се подсили. Време-разстоянието изглежда също е фактор. Колкото „по-далече” от физическото се намирате, толкова споменът или неговата ефективност намаляват. Ако се оставите на собствената си изобретателност, вие можете да се превърнете в топка, капка чай, малък облак или просто „точица”. Всичко това може да избегнете чрез изплъзване от второто тяло, веднага след отделянето, превръщайки се в чиста, неразредена енергия. Вие винаги можете „да си отгледате” ръка или рамо, ако се нуждаете от такова.

 

 

 

ВЪПРОС: КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ПРОЦЕСА НА ПРЕВЪПЛЪЩЕНИЕТО? ФИЗИЧЕСКИЯТ ЖИВОТ ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН ЛИ Е, МИГНОВЕН ИЛИ НЕЩО ДРУГО?

 

Първо, няма последователност при физическите времена за живот. Те могат да бъдат, разбира се, едновременни. Зависи „кой извършва възприятието”.

 

 

 

ВЪПРОС: ЗАЩО СВРЪХСЪЗДАНИЯ КАТО ВАС ОПИСВАТ НЕОБХОДИМАТА ТЕХНОЛОГИЯ?

 

Те не го правят. Поставяйки своята дейност и способности в този контекст, излиза, че има един възможен начин за нашата цивилизация на лявото мозъчно полукълбо да започне да разбира какво правят те. Такава „технология” е толкова естествена за тях, каквато е нашата автономна система за нас. Ние не се замисляме за нашия гастроентерологичен тракт, за кръвоносната си система или за бъбреците си като за технология. Ние просто ги използваме без съзнателно усилие, въпреки че сега разбираме повече за участващата технология. Тяхната технология е относително твърде подобна, само че те съзнателно я прилагат и контролират.

 

 

 

ВЪПРОС: ДАЛИ НАШАТА ЧОВЕШКА ТЕХНОЛОГИЯ Е РЕЗУЛТАТ ОТ ВРЪЗКАТА С ТЕЗИ  СВРЪХСЪЩЕСТВА?

 

 

Твърде много неща подкрепят това предположение, особено когато ключови фигури и събития в човешката история са обективно изследвани от тази гледна точка, като алтернатива на сегашната ни ценностна система.

 

 

 

ВЪПРОС: ДАЛИ НЯКОИ ОПРЕДЕЛЕНИ ВИДОВЕ ХРАНИ, КАФЕ, ПУШЕНЕ, ЗАХАР И ДРУГИ МОГАТ ИЛИ ВЪЗПРЕПЯТСТВАТ ОИТ?

 

Няма директна взаимна връзка или начин, базиращи се единствено на онези лабораторни изпитатели и участници в програмата, които действаха в института. Ние не сме запознати с някакви значително задълбочени проучвания във връзка с въпроса ви. Въздържанието е най-общият фактор, ако въобще има такъв.

 

 

 

ВЪПРОС: КАКВО БИХТЕ КАЗАЛИ ЗА ЕСТЕСТВОТО НА ДОБРОТО И ЗЛОТО?

 

Те съществуват само в съзнанието на възприемащия, дължат се на невежество и неразбиране, плюс замъглена гледна точка.

 

 

 

ВЪПРОС: МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ЖИВЕЕ ДВА ЖИВОТА ЕДНОВРЕМЕННО ПО ОТНОШЕНИЕ НА ВРЕМЕТО?

 

 

Този въпрос бе задаван на нашите нефизически приятели, а те съобщиха, че не само е възможно, но и често се случва. Нямаме по-нататъшна информация за него – как или защо се случва, освен че аз лично бях снабден с име и място на „втория живот”, който живея – но не ми остана време или кураж да се уверя дали е възможно.

 

 

 

ВЪПРОС: ПРОМЕНИХА ЛИ СЕ РЕЛИГИОЗНИТЕ ВИ ВЯРВАНИЯ В РЕЗУЛТАТ НА АКТИВНАТА ВИ ОИТ?

 

 

Да.

 

...

 

 

Увод: Соня Петрова – Аеиа

Публикува: Аеиа

 Книгата "МАГИЧЕСКИ РАЗКАЗИ" (КЛИК)Йога ОНЛАЙН - Йога ВКЪЩИ или В ОФИСА (клик)