ЗА ДА ВЪВЕДЕШ РЕД – ПЪРВО ТРЯБВА ДА ОБЪРНЕШ ВСИЧКО С КРАКАТА НАГОРЕ


Отново малко приложна  интуиция за  всеки ден.

 

 

Думата „космос“ означава на първо място „ред“. Космосът е обратната страна на Хаоса. Космос се поражда от Хаос и Хаос от Космос. Космос и Хаос са едно и също нещо – както анфас и гръб на човек. Ако извадиш анфаса от самия човек – анфасът става нещо безсмислено и нищо не значещо. Ако извадиш реда от безредието – редът всъщност изчезва.

 

Ако вземем за пример една къща, в която живее едно семейство от четирима души, две от които малки деца. А двамата възрастни например харесват реда, но не са маниаци на тема ред и дори всичко да е хаос, те успяват да управляват хаоса, както е модерно да се казва – т.е. справят се чудесно и в хаос, виждат реда в хаоса и хаосът не им пречи. Ако възрастните са такива, то те няма да подреждат постоянно. Но от време навреме  ще слагат ред. За да сложат ред, трябва да обърнат всичко наопаки – и за да може да се изчисти под подредените неща, пък и под разхвърляните, и за да може нещата да се подредят наново, по нов начин.

 

Затова, в моментите, в които усещаме, че всичко в живота ни се е обърнало с краката нагоре, че всичко е изгубило смисъл и място – това най-често е знак, че СвръхСъзнанието се е заело да унищожава стария ред и подготвя раждането на новия. Хаос-Ред-Хаос-Ред-Хаос – това е на същия принцип като Вдишване-Издишване, Систола-Диастола, Раждане-Смърт. Бог Шива, покровителят на йогите и бог-разрушител е всъщност и създател…

 

Ако не усетим или преживеем това тотално разхвърляне и обръщане с краката нагоре – то няма резон да очакваме, че ще се появи нашият личен НОВ РЕД. Просто Съзнанието ще ползва стария ред и ще построи същия модел на света, същия модел на личната ни реалност, какъвто е бил и преди подреждането.

 

Или, в заключение:

 

НОВОТО СЕ ПОЯВЯВА ЕДИНСТВЕНО И САМО, КОГАТО Е ПРЕДШЕСТВАНО ОТ ПЪЛНА БЪРКОТИЯ!

 

РАЗБИЙ СТАРИТЕ СТРУКТУРИ, РАЗХВЪРЛЯЙ ГИ НАВСЯКЪДЕ – НЕ СЕ СТРАХУВАЙ!

 

САМО ТОГАВА ЩЕ ДОЙДЕ И НОВИЯТ РЕД.

 

 

Автор: Соня Петрова – Аеиа

 

Публикувано на: 11 декември 2015г.


...