ЗЕМЯТА Е ЕДНОЗВЕЗДЕН ХОТЕЛНе, не се подлъгвайте, уважаемий Читателю!

Ако сте родом от друго място на Галактиката или дори от друга галактика – Вие може да решите, че Земята е еднозвезден хотел, защото „си има“ само своята едничка звезда – Слънцето. Но заповядайте в тази част на Земята, в която е нощ! Тогава, като погледнете с копнеж към своята си Галактика, Вие ще видите и безброй други галактики, купове звезди, отделни звезди... Вие ще разберете, че Земята е многозвезден хотел, с милиарди и милиарди, безкраен брой звезди!

 

Може би затова „цивилизованият“ човек, който, по стечение на обстоятелствата, живее в модерна сграда, с всички удобства – впрегнато електричество, впрегната вода, насочено и контролирано отопление, уреди, с които управлява всичко това, - та, този, разглезен и живеещ като цар човек, обича понякога да излезе „сред природата“, да разпъне едно платнище, наречено „палатка“, или да спи през лятото пряко под звездите, завит само с одеяло или с цивилизования спален чувал. Този същият човек, колкото и да обича своя комфорт, понякога се решава да го напусне и да се изложи самоволно на стихиите на зведното нощно небе. Но това са привидни стихии – защото Земята, този така наречен от Вас, „еднозвезден хотел“, всъщност го пази! Разглезеното цивилизовано дете-човек знае някъде дълбоко в себе си, че Земята е неговият най-реален и най-истински дом. Дом, който не може да се сравни дори с най-прекрасния и удобен царски палат, построен върху нея.

 

Но какво ли Ви обяснявам тия работи на Вас, Извънземния? Току-виж Ви харесало тук и вземете да поискате да останете завинаги? Може би Вашият Дом не е така сложен и многопластов? Не е така безбрежен и интересен, и същевременно – толкова мъничък и обхватен? Или, може би, този импулс да дойдете тук е същото като импулса на цивилизованото земно Дете-Човек, което напуска прекия си дом и отива под Небето, под звездите, в многозвездния хотел Земя?

 

Може би...

 

...

 

Автор: Соня Петрова – Аеиа

 

Публикувано на: 26 юни 2017 г.
...