КУЛТУРА НА ИНФОРМАЦИОННОТО ХРАНЕНЕ - нова наука въвеждам!

КУЛТУРА НА ИНФОРМАЦИОННОТО ХРАНЕНЕ

 

 

КОНСУМАЦИЯ НА ИНФОРМАЦИЯ

 

В последните години Информацията се превърна в най-разпространената и достъпна Храна. Храна за Мозъка, храна за Интелекта, храна за Ума – но те, понеже не са нещо отделно от Тялото, то значи, че Информацията е и Храна за Тялото…

 

Интернет и социалните мрежи допринесоха за Потопа от Информация, както и за предизвикване на пандемия от преяли с „отровна“ информация.

 

Защото, който държи, генерира и насочва информацията, Той владее умовете и телата на тези, които му я консумират.

 

Разбира се, покрай „основната“, бих я нарекла „мета-програмираща“ информация, която прави човека, неусетно за него, напълно зомбиран и подчинен на определена доктрина, има и твърде много джънк-информация, която само ти пълни мозъка с общоизвестни „истини“, наречени „труизми“, които, обаче, изглеждат като велики прозрения, пуснати свише. С такъв джънк-информация играят разните онлайн „гуру“-та, инфлуенсъри, „духовни водачи“ и прочее… да не дописвам какво.

 

Затова, считам, че е крайно време, освен съблюдаването на културата на хранене, която се отнася до храната, която вкарваме в стомаха си, да започнем да изграждаме и култура на информационното хранене.

 

Въвеждам нов раздел в диетологията, така да се каже, а именно:

 

КУЛТУРА НА ИНФОРМАЦИОННОТО ХРАНЕНЕ

 

Тази наука тепърва ще започне да се развива, понеже току-що се роди!

 

Имам авторски права върху термина, така че, който го ползва, би трябвало да ме цитира.Автор: Соня Петрова – Аеиа

 

Публикувано на: 28 юли 2022 г.