ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СИЛНИЯТ ДЕН - 23 СЕПТЕМВРИ 2015, 11:22 ЧАСА БЪЛГАРСКО ВРЕМЕ. НАЙ-ЩАСТЛИВИЯТ ДЕН

Утре, 23 септември 2015 година, в интересния час 11:22 българско време, настъпва ЕСЕННОТО РАВНОДЕНСТВИЕ. Денят и Нощта се изравняват по продължителност.

 

 

Освен това, днес, 22 СЕПТЕМВРИ, България отбелязва своя ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА.

 

Също така, на 23 септември 2015 година, започва еврейският празник, най-големият – ЙОМ КИПУР.

 

Курбан Байрам на мюсюлманите също започва на 23 септември тази година!

 

Видно е, че този период – от 22 септември до 25 септември е изключително силен и наситен – и на енергии, и на събития, и на празници.

 
Няколко дни преди този период, беше и християнският велик празник: СОФИЯ (МЪДРОСТ), ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ. Той също е част от съвпаденията.

ПЕРИОД НА РАВНОСМЕТКА, НО И НА ПРЕЧИСТВАНЕ. Например Йом Кипур се води като НАЙ-ЩАСТЛИВИЯТ ДЕН. На него ден се спазва ПОСТ – но това не е повод за тъга, напротив, след поста хората излизат пречистени, отхвърлили стари грехове, товари и други тегоби, и свободни да приемат БОЖИЯТА СВЕТЛИНА в себе си.

 

В момента целият свят тръпне в очакване на кардинални промени. Не е нужно да описваме какви, нито какво се очаква да се случи.

 

Предвид на това огромно празнично съвпадение,  можем да направим извод, че това е ЗНАК СВИШЕ.

 

Че е време всички ЧОВЕЦИ на Планетата Земя да осъзнаят, че са ЧОВЕЦИ и че е крайно време да се обединим.

 

Да се осъзнаем като ЕДИННО ЧОВЕЧЕСТВО.

 

Нека всеки, който има възможност, да престане да върши ежедневните си работи, и да се оттегли в Духа – макар само за половин час.

 

Нека Всеки прочете или изкаже наум или на глас своята най-съкровена Молитва!

 

Нека почувстваме и преживеем НАШАТА МАЙКА И НАШИЯ БАЩА – ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ!

 

Амин!

 

 

Тук прилагам една древна ведическа молитва, тя може да се използва и пее от хора, изповядващи всякакъв вид религии, защото е НАДрелигиозна.

 

МОЛИТВА ЗА СВЪРЗВАНЕ със СВЪХ-АЗ-а – ВЕЛИКАТА МАНТРА „ВОДИ МЕ!“

 

 Това е една от най-древните и най-мощните молитви. Търсещият човек усеща своята ограниченост и от най-дълбоките пространства на Сърцето си той моли за помощ Висшия Аз. Това не е молитва за светски неща: за храна, за подслон, за здраве, за успех, богатство, за партньорство и приятелство, за слава. Не е дори молитва за достъп до Небесата.

 

 Човек, който пее тези три стиха на великата мантра „Води ме“, е осъзнал, че всички тези неща са едно нищо, че всичко в света ни води само до болка и страдание, дори и изобилието. И че дори да е потопен в него, човек постоянно иска и искането му никога не може да бъде задоволено. Стигнал до това пълно осъзнаване, човекът спонтанно отправя тази молитва.

 

 Нейната есенция е:

 

„О, Гуру, помогни ми да се освободя от всички мои неразбирания на моя аз, на вселената и на Бог, и ме благослови с Истинно Познание!“

 

Преводът на думата „ГУРУ“ също съвсем пряко значи „Тъмнина (Гу) – Светлина (РУ). „Гуру“ е този Висш АЗ, към който се стремят всички търсещи. ГУРУ е нашият Вездесъщ и Всеблаг АЗ, който ни води от тъмнината към Светлината.

 

Тази молитва помага на искрения търсещ да се докосне до своя Висш Аз.

 

 Счита се, че честото напяване или слушане на тази древна мантра, на тази молитва, ни дарява с душевен мир, и най-вече: че може да ни помогне да стигнем до своята истинска Същност.

 

Текст, транскрибиран на латиница:

 

Asato Ma Sadgamaya

 

 OM

Asato ma sadgamaya

Tamaso ma jyotirgamaya

Mrtyorma amrtam gamaya

OM SHANTI SHANTI SHANTI

 

 

 

(Brhadaranyaka Upanishad — I.iii.28)

 

 

 

 

 

Превод:

 

ОМ

Води ме от неистинното към Истината.

Води ме от мрака към Светлината.

Води че от смъртта към Безсмъртието!

ОМ! МИР! МИР! МИР!

 

 

 

Автор: Соня Петрова – Аеиа

 
публикувано на: 22 септември 2015 г.

 

....