ВОИНИ И АМАЗОНКИ?! Един възглед....
 

 

Първо искам да подчертая, че статията е в раздел „Забавно”. Т.е., надявам се да не се приема насериозно от Читателя – това са само идейки, целящи майтапчийско обяснение на един, меко казано, странен „феномен” в любовните отношения.

 

 

И така. Всички сме виждали и чували за хора, които са много влюбени в даден човек – а той, от своя страна, е наранил психически и продължава да наранява влюбения в него. Звучи малко объркано, но по-добре не мога да го напиша.

 

Въпросът, който изкристализира от всичките тези ситуации, основно е този: как може да си луд по човек, който те наранява?!

 

Логичната реакция на това би била съвсем друга – омраза и желание за тотална раздяла. Да, ама не.

 

Ето го и обяснението, то идва от далечни, необозрими, митологични, космически време-пространства.

 

Обикновено типът хора, които са лесно раними психически и продължават да обичат неистово този, който ги наранява, са иначе много силни физически. Ако опиташ да нараниш физически такъв човек, независимо дали той е мъж или жена, ще срещнеш сериозен отпор, можеш дори да пострадаш не на шега.

 

Та, някога този вид хора са били големи воини или амазонки. Участвали са във войни. Войната е едно от най-ужасяващите неща, да. Но в митологиите се случва често боговете на Любовта и на Войната да бъдат свързани в една неразделна, любовна двойка! Това е въпрос, който е необятен. И няма да го разглеждаме тук. Връщаме се на темата.

 

Тези воини и амазонки, свикнали да воюват, са били свикнали и да бъдат наранявани във войните. Това им е давало статут на Герои.

 

Понастоящем тези хора са надраснали това нещо. И най-често не участват във войни – ако могат, разбира се. Така да се каже – те са минали в другата Крайност. В Древността са били в края, условно наречен „Война”, сега са в този, наречен „Любов”. Те се отвращават от всякакво физическо насилие, но Паметта на Воина е жива в тях. Воинът и Амазонката са в тях. Ако бъдат наранени в любовта, то те се чувстват Герои. И по тази причина продължават да обичат наранилия ги „враг” още по-силно!  Ако обичаш да правиш Война – логично е да обичаш врага си. Защото без него ... ВОЙНА НЯМА. Затова, вероятно, мъдрият воин обича врага си...

 

Разбира се, не бива да се прекалява с нараняването!

 

Воините и Амазонките също имат горен Праг на търпимост!

 

...

 

Автор: Соня Петрова - АеиаЙогаОНЛАЙН - ЙОГА ВКЪЩИ ИЛИ В ОФИСА (клик)Галерия: МОИ КАРТИНИ. ЗАПОВЯДАЙТЕ! (линк)