МОДЕРНАТА ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА „САМОКРИТИКА“ ИЛИ – РЕЦЕПТА ЗА КЪСМЕТ
Нещо весело в петък. Става и за медитация, бива и просто за идейка.Както е известно, ние, хората, отново сме разделени на два лагера.


Единият, съдържащ хора, възприемащи себе си като победители – дори когато нямат и стотинка за хляб. Представителите на тази група никога няма дори да си помислят лоша мисъл за себе си, никога, дори наум, няма да се нарекат „марко-тотевци“, лузъри, тъпаци и пр.


Вторият лагер се състои от личности, които постоянно се възприемат, лично, себе си, като губещи, каръци, марко-тотевци и пр. Дори да им върви постоянно и изключително. Дори да са ръководители на големи фирми или групи хора.


И двата лагера не крият своите убеждения, а ги тръбят на всеослушание.


Реално, вероятно и на двата лагера им върви еднакво. Възможно е на „победителите“ да им върви повече, не за друго, а защото просто са избрали по-щастливата възможност. Те не са виновни, че другата част е избрала нещастната възможност за себе си – никой не я е спирал да избере щастливата.


Тук, обаче, няма да правя разбор на това „как мисълта твори реалността“ и пр. А само ще вметна, че:


ПЪРВО: „Победител-победен“ са участници в един дуализъм, същият като „добро-зло“. Те не могат един без друг – т.е. ТЕ СА ЕДНО.


ВТОРО: Т.нар. ГУБЕЩИ постоянно и на всеослушание правят разбор на своя лош късмет и си отправят груби самокритики. Е, как да не се сетиш за модерната през „соца“ самокритика?! Сгрешилият другар си прави самокритика пред другарството – и то му прощава, като отново му дава шанс да продължи на чисто. Това, също така, доста прилича на изповед в черква пред служебно-свещено лице... Прекрасно е човек да се изповядва. Дори е изключително полезно и необходимо.


ТРЕТО: Поради разделението на два лагера – едните изповядват само хубави неща, другите – само лоши.


ЧЕТВЪРТО: НЯМА!

...


А рецептата е изключително проста и лесна за изпълнение, с безплатни съставки!


Ето я:


Ако сте от групата, на която вечно не й върви, но не го тръбите и не желаете да сте в нея, направете следното:


Променете изцяло нагласите си.


Спрете да правите това, което, според вас, ви води към липса на късмет.


Ако случайно постоянно възпявате на всеослушание своя лош късмет – спрете да го правите!


Може той да харесва  вашите песни и затова да се задържа при вас. (намигване!)


...

 

Автор: Соня Петрова - Аеиа

===