СМЕЕ ЛИ ОРЕЛЪТ ДА ИЗНЕВЕРИ НА ОРЛИЦАТА?!


Отвъд научните класификации, оттатък всякакви културно, социално и морално обусловени определения на Хомо сапиенс,

има един начин за групиране на хората, колкото забавен, толкова и хипотетичен. С това начало просто искам да подчертая, че статията е в раздел „Забавно“, без претенции за каквото и да е.

 

И така. Хората могат да бъдат разделени по тотемен признак.

 


ТОТЕМ „ПОЛИГАМНО ЖИВОТНО“


 

За едни тотемът им е животно, което е полигамно, т.е. има множество сексуално-семейни връзки през живота си. „Полигамия“ по принцип значи „многобрачие“. Този вид хора, каквото и да правят, колкото и пламенно да обичат партньора си, просто НЕ МОГАТ ДА ОБИЧАТ САМО ЕДИН ПАРТНЬОР. Те обичат много партньори, едновременно, и, ако им се налага да се ограничават само с един – страдат. Ако такъв човек се обвърже сериозно с партньор, който има различен тотем от неговия – и двамата ще страдат.

 

Конкретна аналогия от Природата за последния случай: все едно мъжки тюлен да се ожени за женска щъркелица. 

 

ТОТЕМ „МОНОГАМНО ЖИВОТНО“

 

Има хора, които намират щастието си в живота, само ако са успели да намерят своя истински и единствен партньор. Те остават с него за цял живот. В тази група има две подгрупи – едните изневеряват на партньора си, но никога не поддържат множество връзки паралелно, и винаги си остават верни на истинския си партньор. Втората подгрупа – винаги си остават верни, и, макар понякога да искат да изневерят, просто не смеят – и така им излиза име на изцяло верни до гроб същества. И първата, и втората подгрупа трябва да имат партньори от своя тотем – иначе ще страдат.

 

Пример за първата подгрупа: славеите. И мъжкият, и женската обичат да имат понякога инцидентни изневери с чужди партньори, но никога не изоставят своя истински доживотен партньор.

 

Пример за втората подгрупа: орлите. Те са си безпрекословно верни. Не защото не биха искали понякога да мръднат, а просто и орлицата, и орелът се страхуват от силата на яростта на снабдения с рога партньор.  Това са силни същества, знаят си силата взаимно, и не смеят да си правят шегички, само за единия мимолетен кеф.

 

 

 

ТОТЕМ „БЕЗБРАЧНО ЖИВОТНО“

 

Този вид животни са изключително силни, със самочувствие, и са най-щастливи, когато са сами. За тях партньорите са като яденето – не им трябват постоянно, а само при нужда. Това са мечките, тигрите и много други. За тях изневерите нямат особено значение. Този вид, също така, е един от най-непроучените – защото не може да се каже с кой от тотемите би бил щастлив и в хармонична връзка.

 

 

Автор: Соня Петрова - Аеиа

...