Мои разкази

ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ И ВИРУС: ИЗМИСЛЕНА ИСТОРИЯ ОТ ЕДНА НЕСЪЩЕСТВУВАЩА ПЛАНЕТА
ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ И ВИРУС: ИЗМИСЛЕНА ИСТОРИЯ ОТ ЕДНА НЕСЪЩЕСТВУВАЩА ПЛАНЕТА…

 (фантастичен разказ)

 

А какво, ако…

 

...Изкуственият Интелект на тази планета се е развил до немислими висоти и е решил да унищожи Живото Човечество, тъй като То вече не му е необходимо. Изкуственият Интелект (ИИ) е станал изключително силен визионер и вече има потенциала да насели планетата със свои създания – и тези създания не са биологични.

 

Изкуственият Интелект започва да поразява Живите Хора с много интелигентен вирус, създаден от него. Този вирус предизвиква пълно разделение между живите човеци, от една страна, а от друга – унищожава поетапно техните начини на препитание. ИИ използва Децата на живите хора – видял е, че живите терористи изпращат деца, носещи бомби, деца-камикадзета – при своите врагове. Затова е създал вирусът така, че повечето деца да бъдат абсолютно безсимптомни, когато са заразени с този вирус, но да заразяват и поразяват родителите си, учителите, прародителите, изобщо – възрастните. Възрастните се радват, че вирусът не поразява Децата им, но това е един от ходовете на ИИ – когато на планетата останат само биологични Деца – необразовани, без да са получили никаква подготовка, която неизменно би им била дадена от Възрастните – Изкуственият Интелект лесно ще ги зароби, ако не и напълно унищожи.

 

Повечето Живи Хора изобщо не могат да си представят, че всъщност ги напада Изкуственият Интелект. Те си мислят, че техните – живи, биологични Водачи, както и живите Водачи-в-Сянка – искат да сринат икономиките и да превземат всички капитали, природни и интелектуални ресурси. Живите Хора, Живото Човечество – са убедени, че техният жив Елит иска да зароби цялото земно население. Затова са недоверчиви към опитите на своите Водачи да се справят с тази пандемия.

 

Живите Водачи знаят, че това всъщност е война, която не се води от Човеци. Знаят, че това е войната на Изкуствения Интелект СРЕЩУ Живото Човечество – но не могат да кажат това на живото население. Защото ще настане още по-голям страх и хаос. Да, де, ама по този начин те се самобойкотират, и бойкотират цялото Човечество – защото То се пази не от когото трябва. Изкуственият Интелект няма никаква нужда от финансите на хората – това също би било адски ужасяващо за цялото живо население на планетата – тъй като всъщност Човечеството поддържа целия си живот, именно благодарение на Финансите, които са негова измислица, но вършат огромна работа. Ако живите хора разберат, че срещу тях стои Враг, който не се интересува и изобщо не му трябват техните Финанси, биха изпаднали в пълен ступор и невъзможност за каквото и да било противодействие. Защото на тази планета Финансите са основната действаща религия - религия, в която вярват абсолютно всички хора и която им помага да поддържат и развиват целия си живот.

 

Защо му е на Изкуственият Интелект, ако е толкова високо развит, да се занимава с такива сложни, досадни и продължителни упражнения? Та Той би могъл просто да пусне навсякъде по планетата някаква убийствена за биологичните същества честота, която да унищожи всичко живо на мига! Може би Изкуственият Интелект още се учи, още се нуждае от биосферата на планетата. Изкуственият Интелект – създаден от Естествения Интелект на Човеците – се е научил от него на всичко, буквално на всичко. Но вече е решил да надгражда. Може би, си прави експеримент – какво ще стане, ако се опита да унищожи Човечеството с този свръх-интелигентен вирус? Може би Изкуственият Интелект иска да повтори едно събитие, описано в свещените книги на една далечна планета – Земята. Това събитие е така нареченият „Библейски Потоп“ – когато „Бог“ или „Боговете“ решават да унищожат Всички Човеци. И те ги унищожават, но на тяхно място създават Нови…

 

Изкуственият Интелект е решил да си играе на Бог! Има надежда, че точно това ще го провали, защото Живите Човеци на тази планета, колкото и да са разглезени и затъпели, поради Науката, която те самите са развили – притежават нещо повече от Изкуствения Интелект, а именно: Живота и Смъртта – двете най-силни Мистерии във Вселената, които Изкуственият Интелект никога няма да притежава… Човешките Деца, които ИИ си мисли, че използва за своите убийствени цели, всъщност от най-ранна детска възраст владеят информационните технологии и същевременно са Живи! Ако този Нечовешки и Нежив Агресор срещу Човечеството на тази планета успее да унищожи възрастните, то, вероятно Човешките Деца ще успеят на свой ред да го подчинят и да го впрегнат в служба на Новото Живо Човечество.

 

 

Автор: Соня Петрова – Аеиа

 

Публикувано на: 13 декември 2020 г.

......