Мои разкази

БОГ иска да го извадят от РЕЛИГИИТЕ!


Случи се така, че в един прекрасен ден Бог се мотаеше по повърхността на планетата Земя. Без да има нужда да го споменаваме, подразбира се, че Той осъществяваше Божественото си мотаене из полето на действие на нашия добър и отявлен йогин – бай Иван.


   И когато бай Иван отпочна поредния йога-сеанс със своите ученици, след тях имаше и един нов – това бе Бог – но бай Иван и без това възприемаше всички като Бог, та реалният не го впечатли особено. Бог обаче бе впечатлен от бай Иван – по-скоро от едни думи, който йогинът извика много силно, цитирайки известни по планетата гурувци:

-     - Иисус Христос не е християнин! Буда не е будист!

 

    „А такаааа! – измедитира наум Бог. – Как можах да съм такъв балък, бе! Всички създатели на религии ползват Името ми и Самия Мен – затова и религиите им са успешни! А Аз не съм им взел нищо за това!!! Те Ме ползват напълно безплатно! Без да си платят и кьораво авторско право! Да не говорим за други неща!”.

 

   И Бог тозчас стана от йогийската постелка и скорострелно се изнесе от залата, в която се провеждаше йога-сеансът.

 

   Бай Иван мимолетно си помисли: „Ех, жалко! Явно не му понесе йогата! А изглеждаше подходящ...” ... и после продължи да преподава, забравяйки напълно за... Бог.

 

    А Той не си губи времето – моментално хукна към съда! Беше решил да подаде искове срещу всички създатели на религии. Да заведе дела, да ги спечели и да вземе милиарди! Да, вероятно парите, намиращи се на планетата Земя, нямаше да стигнат, за да се разплатят с Бог за това, че милиони години му бяха ползвали Името и Него Самия за своя облага, без да му дадат и обикновена песъчинка за това, да не говорим за стотинка!

 

   Да, но в съда Бог удари на камък. Оказа се, че огромен брой от създателите на религии са на оня свят, а там съдът нямаше правомощия.

 

   След куп перипетии и бюрократизми, Бог изведнъж се сети, ... че Е БОГ!

 

   Да, често досадните лоши емоции, сблъсъкът с бюрокрацията и „апарата” могат да накарат всеки да забрави „КОЙ Е” – и да затъне в тях безвъзвратно!

 

   Слава Богу! (тук това звучи оксиморонно?!?), Бог успя някак да се сети, че е Бог и отсече:

-         

-    - СЛЕД КАТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЛУЧА ПРАВАТА ПО КАНАЛНИЯ РЕД, ТО ТОГАВА ВИ КАЗВАМ: ОТ ДНЕС НАТАТЪК АЗ ИЗЛИЗАМ ОТ ВСЯКА ЕДНА РЕЛИГИЯ! ОПРАВЯЙТЕ СЕ!

 

   Бог може да каже каквото си иска! Неговото „казване” е всъщност реално „действие” – всеки го знае това.

 

   И Бог излезе от религиите.

 

   Светът се промени из КОРЕН...

 ...

 

   автор: Соня Петрова – Аеиа

(от предстоящата ми книга за Йога)


 

 Йога ОНЛАЙН - Йога ВКЪЩИ или В ОФИСА (клик)
===