ПРИТЕСНЕНИЕТО - ЗНАК, ЧЕ ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД

Да кажем, че публикацията е от рубриката „Приложна интуиция за всеки ден и час“.


Защото, „интуицията“ може да се тренира и да бъде използвана съвсем практически, ежедневно и целенасочено.


Въпросът е да се различават посланията и да се знае кое явление до какво води – по същия начин, както ако видим, че времето се затопля, ще предскажем със сигурност, че дърветата ще напъпят и че цветята ще започнат да цъфтят.


Има хора, които „познават“ бъдещето и учудват другите, дори до степен последните да си мислят, че виждат и чуват пред себе си истинско чудо.


Чудото е само това, че тези надарени и тренирани „медиуми“ могат да видят, различат и преведат на човешки език посланията на „Духа“.


И това може да го направи всеки човек, стига да потренира в тази област.


Така, де – ако човек не седне целенасочено да се учи да чете, няма да започне да чете от само себе си...

 

И се връщаме към заглавието и основната тема – притеснението.


Всеки знае „що е притеснение“ и всеки може да осъзнае, дали в момента самият той се притеснява или не.


В това е номерът – да можеш да ползваш притеснението си, без ти самият  да се притесняваш.


Успееш ли – тогава ти ползваш притеснението просто като явление, което ти казва пряко:

 

ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД!

...

 

Разбира се, държа да подчертая, че всички тези неща, всички знаци от Несъзнаваното и подобни явления са строго индивидуални и за тях унифицирана рецепта – т.е. валидна за всички и всеки – не може да бъде написана и предписана.


Всеки сам трябва да открие своя начин и своето значение на символите. Колкото повече човек работи в тази насока, толкова повече правилни попадения ще има.


В този смисъл, настоящата статия е само за ориентир, за насока – но не и като предписание за някакви конкретни действия и изводи.

...

Няма човек, който поне веднъж в живота си да не се е притеснявал предварително за нещо, и когато това нещо се осъществи реално – притесняващият се преди това човек да види и да осъзнае, че притесненията му са били напълно безпочвени.


Това е основният знак.


Главният белег.


Защото в огромен процент от случаите се случва именно това накрая, т.е. случките протичат при следния еднотипен сценарий, ако може така да се нарече:

 

1. Предстоящо важно за нас събитие.

2. Ние го чакаме с нетърпение, но, понеже много от нещата в това събитие зависят от нашето участие и представяне – ние се притесняваме и тревожим, че няма да успеем да се представим добре или перфектно.


Често притеснението ни граничи едва ли не със страхови пристъпи и други болестни симптоми. (т.нар. сценична треска и подобни прояви)


3. Събитието преминава с резултат от него: безспорен успех за нас.


4. Ние разбираме, привидно пост-фактум, че притеснетията и тревогите, които са ни мъчили жестоко, са били напълно ирационални, безсмислени и безпочвени.

 

...

 

И тук като в съновник или рецептурник можем да изпишем:

 

Появи ли се „Притеснение“, или тревога, или страх от бъдещо събитие – можем да бъдем 99 % сигурни, че всичко ще бъде наред.


Ако и успеем да се отграничим от това притеснение, да осъзнаеем че: НИЕ НЕ СМЕ ПРИТЕСНЕНИЕТО, ЧЕ ТО Е ПРОСТО ЯВЛЕНИЕ, КОЕТО МОЖЕМ ДА ПОЛЗВАМЕ – тогава ще ни бъде хем по леко, хем по-приятно, хем по-пълноценно.

...

 

Ако НЯМА ПРИТЕСНЕНИЕ: виж, тук е много хлъзгава територия.


Но често се случва така, че нещата се провалят и не завършват добре в наша полза, когато преди това не е имало притеснение.

 

В това е виден от времево разстояние от светлинни години един парадокс, вопиющ при това – твърди се, че когато сме спокойни и уравновесени, всичко е тип-топ и всичко се случва по възможно най-добрия начин.


И е така, но –


има един интересен момент, който ще бъде описан по-долу.

 

Представяме си своя Ум като едно езеро – което реагира със своята повърхност на всяка промяна в околната му среда, дори и най-невидимата и най-фината.


Повърхността му се променя от най-малката промяна. От всяка една промяна – която е недоловима за стандартните сетива на човека.

 

И ето какво се случва:


често т.нар. спокойствие е всъщност напълно лъжливо – ние, в този момент, нямаме адекватна връзка с ума си и не виждаме повърхността на Езерото.


Съответно – не можем да разберем, че то се вълнува. Затова и не чувстваме никаква тревога – но езерото я чувства.

 

А при наличие на дразнещо „притеснение“ – да кажем, условно, че това, което виждаме от Езерото, е някакъв вид ТЕЧЕНИЕ – което най-често ще заведе лодката ни, където трябва.


Нашето съзнание, объркано, мисли  това течение за опасно вълнение, така го и усеща.

...

 

Автор: Соня Петрова - Аеиапубликувано на: 27 февруари 2015 г.


...11 ЛЮБОПИТНИ ФАКТА КАК БОЛЕСТИТЕ СА ПРОМЕНЯЛИ ХОДА НА ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

48 ФАНТАСТИЧНИ ФАКТИ ЗА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО


НЕУМОЛИМАТА МАТРИЦА, ПРЕД КОЯТО МИЛИОНИ ЖЕНИ ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВДАВАТ


БИБЛЕЙСКО ДОКАЗАТЕЛСТВО: КОЙ ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ ПОДПОМАГА НАЙ-СИЛНО УМА, ИНТЕЛЕКТА И ИНТУИЦИЯТА?


КАК ДА ПРЕДАВАМЕ И ПРИЕМАМЕ МИСЛИ


ЗВУКЪТ НА ТИШИНАТА - ОМ на ВЪЗПРИЯТИЕТОКЕЛТСКИ ЗОДИАК НА ДЪРВЕТАТА
...